Speltips, Sam Querrey – Alexandr Dolgopolov 21/7: Form är en färskvara

Simon Pålsson Publicerat: 20 July 2016

Det är formen som fäller avgörandet när amerikanen Sam Querrey tar sig an ukrainaren Alexandr Dolgopolov i den andra omgången av ATP Washington. Spelbloggare.se har därmed hittat ett fint speltips inför matchen.

Det har varit några fantastiska veckor av tennis för amerikanen Sam Querrey, som nu huserar på plats nummer 29 på världsrankingen. Det är visserligen tolv placeringar sämre än hans toppnotering från 2011, men om han fortsätter i samma stil som de sista veckorna kan han nog nå upp till samma ranking igen.

Inte nog med att Sam Querrey tog sig hela vägen till den femte omgången på gräset i Wimbledon, han slog dessutom ut den överlägsna världsettan Novak Djokovic redan i den tredje omgången. I matchen mot Milos Raonic, som senare gick hela vägen till final, vägde amerikanen dock lite för lätt – men lyckades ändå knipa ett set.

Stärkt av sin insats i Wimbledon vann Sam Querrey den första omgången här i ATP Washington mot landsmannen Bjorn Frantangelo med 2-1. Det var en skön revansch efter förlusten i Roland Garros tidigare i sommar. Just nu fungerar Sam Querreys spel väldigt bra, mycket tack vare det faktum att hans främsta vapen – serven – är bra för tillfället. Den 198 centimeter långa amerikanen är tung att möta, den saken är säker.

Alexandr Dolgopolov är ur form

Att form är en färskvara känner de flesta som följer sport till. I tennis är det här någonting som är extra tydligt, något som kan härledas till det faktum att du är helt ensam ute på banan och att så mycket handlar om på vilket sätt du träffar bollen just där och då. En spelare i medvind spelar med en större självsäkerhet och självklarhet.

Om Sam Querrey är i väldigt bra slag nu är verkligheten tyvärr en annan för Alexandr Dolgopolov. Ukrainaren har haft en lite tyngre period på sistone och har inte lyckats få de resultat han önskar. Han åkte till exempel ut ur Wimbledon redan i andra omgången. Daniel Evans – 82 i världen – vann i raka set. Alexandr Dolgopolov är just nu rankad 27 i världen, men spelar inte alls som det. 27-åringen har alltid varit ojämn i sitt spel och är i sina sämre stunder väldigt slarvig, okoncentrerad och allmänt ointresserad. Just nu verkar en sådan period ha drabbat ukrainaren.

Vår känsla inför Sam Querreys match mot Alexandr Dolgopolov är att det är dagsformen som får avgöra. Det råder ingen tvekan om att Sam Querrey är hetare på nu. Han har dessutom fördelen av att spela på hemmaplan. Det raka spelet på amerikanen till 1,67 gånger pengarna hos Betway synas därmed blint.

Missa inte hardcourtsäsongen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när det är dags för hardcourt är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Sam Querrey vinner
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 22:00, torsdag 21/7
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: