Speltips, San Jose Sharks – Nashville Predators 13/5: Klasskillnaden måste synas till slut

Simon Pålsson Publicerat: 12 May 2016

Allting ska avgöras när Nashville Predators tar sig till San Jose Sharks maffiga hemmaplan för det sjunde mötet i matchserien mellan lagen. Det borde bara kunna sluta på ett sätt med tanke på den klasskillnad som trots allt råder.

Hatten av.

Det går faktiskt inte att göra någonting annat än att lyfta på hatten för Nashville Predators, ett lag som kämpat sig hela vägen fram till en sjunde och helt avgörande match mot San Jose Sharks.

Efter sex spelade matcher har laget nu bara ett enda hinder, en enda match, att klara av för att ta sig hela vägen fram till final i den västra konferensen. Det vore imponerande och det vore en överraskning.

Nashville Predators har dock gjort sig förtjänta av att komma så här pass långt. Laget har varit helt vattentätt på hemmaplan, med tre raka vinster i matchserien mot San Jose Sharks. Det betyder å andra sidan att det blivit idel förluster på bortais, något som möjligen inte känns helt hundra inför detta sjunde och avgörande möte.

San Jose Sharks är trots allt klassen bättre

Hur mycket vi än väljer att hylla Nashville Predators i det här läget går det inte att komma ifrån det faktum att San Jose Sharks är ett bättre ishockeylag. Spetsen är betydligt bättre och stabiliteten känns åtminstone ett snäpp bättre i Sharks än i Predators.

5-1-vinsten i senaste hemmamatchen, det vill säga den femte matchen i matchserien, kändes som nådastöten. Därefter tog laget sig hela vägen fram till en förlängning i den sjätte matchen, men där fick alltså Predators in segermålet inför en helt vild hemmapublik. Nu måste energidepåerna fyllas på och det är dags att återigen visa den klasskillnad som ändå finns mellan lagen.

Cody Bass och Gabriel Bourque har fortfarande inte gjort comeback och lär inte komma till spel i den här matchen heller. Hemmalaget däremot har inga som helst avbräck att rapportera.

Vår känsla är att klasskillnaden borde bli tydlig här. Nu gäller det allt eller ingenting för lagen och då känns San Jose Sharks minst en nivå bättre. 5-1 i senaste hemmamatchen var en indikation på var det här kommer landa. Därför spelar vi den raka ettan till 2,10 gånger pengarna hos Bwin. Det går att jämföra med 1,75 för samma spel hos William Hill.

Speltips:

Speltips:  San Jose Sharks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, fredag 13/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: