Speltips, Serbien – USA 21/8: Löjligt stora favoriter i finalen

Simon Pålsson Publicerat: 19 August 2016

Allt är som upplagt för ännu ett amerikanskt OS-guld i herrarnas basketturnering i Rio. Trots att guldet känns säkrat menar vi på att USA blivit på tok för stora favoriter – på andra marknader.

Då är vi framme vid OS-finalen i herrarnas basketturnering. Precis som väntat är USA ett av två lag i den här finalen, men det amerikanska drömlaget har haft en något svårare resa än vad vi hade kunnat vänta oss. I semifinalen mot Spanien vann laget bara med sex poäng.

Å andra sidan har laget vunnit samtliga sina matcher i den här turneringen och om vi ska vara helt ärliga har amerikanerna väldigt bra kontroll på sina matcher, semifinalen inräknad. Om det ska bli riktigt spännande krävs att motståndarna överpresterar och att USA har en dålig dag.

Nu väntar hur som helst Serbien i finalen, ett lag som hackade betänkligt i inledningen av turneringen. Laget förlorade sina tre första match, mot Australien, Frankrike och USA. Det ska dock sägas att det bara blev 94-91, alltså tre poängs marginal, till USA i den matchen. Efter den risiga inledningen har Serbien rest sig och efter att ha slagit ut Australien i semifinalen är laget nu i OS-final.

USA är för stora favoriter

Att USA kommer att vinna OS-guld här vågar vi nästan lova. Det vore en makalös skräll och ett enormt fiasko om så inte blev fallet. Trots detta vågar vi påstå att USA har blivit för stora spelet. Då pratar vi inte om det raka spelet, utan på andra marknader.

Enligt samtliga spelbolag är sannolikheten stor att det här rinner iväg poängmässigt. Helt enkelt att USA vinner matchen enkel, med stor marginal. Det känns osannolikt av ett par anledningar. Dels har laget faktiskt inte krossat några av de tunga motståndarna i turneringen. Sex poängs marginal i semifinalvinsten och bara tre poängs marginal i vinsten mot Serbien i gruppspelet talar sitt tydliga språk.

Dessutom är det här en OS-final, med allt vad det innebär. Då brukar inget lag ge sig så lätt. Då brukar en underdog också resa sig. Det talar för att Serbien håller relativt jämna steg. Hos William Hill får vi 1,91 gånger pengarna på Serbien +16 poäng (asian handicap). Om Serbien förlorar med 16 poäng får vi pengarna tillbaka. William Hill är för övrigt det bästa spelbolaget i våra ögon. Registrera dig här och få en bonus på 1 000 kronor som tack.

Speltips:

Speltips:  Serbien +16 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 21/8
TV:   tvtre logo viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: