4 juli 2017 Dudi Sela Marcel Grannolers speltips Wimbledon

Speltips, Serena Williams – Anastasia Pavlyuchenkova 5/7: Solklart favoritskap

Damturneringen är framme vid den femte omgången och nu börjar det hetta till ordentligt. Fortfarande är Serena Williams stor favorit och den saken ändras inte inför matchen mot Anastasia Pavlyuchenkova.

När herrturneringen tar paus under tisdagen blir vårt fokus på dam- och dubbelturneringen för herrar. Här finns också en rad godbitar och det bjuds på en hel del fin tennis även på den här fronten.

Under tisdagen spelas exempelvis matchen mellan Serena Williams och Anastasia Pavlyuchenkova. Turneringens stora dragplåster på damsidan, Serena Williams, är precis som vanligt storfavorit i singelturneringen. Tillsammans med sin syster är hon dessutom en av favoriterna i dubbelturneringen.

Så här långt har Serena Williams spelat väldigt övertygande. Tre 2-0-segrar, men ett tappat set mot Christina McHale i den andra omgången. Det var visserligen efter ett tungt och långt förstaset där Serena Williams fick se sig besegrad med 9-7 i tiebreak. Efter det var det dock inget som helst snack om vem som skulle knipa den matchen.

Favoritskapet är supertydligt

Anastasia Pavlyuchenkova å sin sida har också bara tappat ett set så här långt. Det hände i den första omgången mot Su-Wei Hsieh. Därefter har ryskan haft en tämligen enkel resa fram till kvartsfinalen. Mot Serena Williams blir hon solklar underdog.

Detta bottnar egentligen i två saker. För det första är amerikanskan en betydligt bättre tennisspelare, inte minst i sina bästa stunder där Serena Williams spelar på en nivå vi i stort sett aldrig ser annars. Hon slår hårt, hon dikterar villkoren direkt i bollen och hon är konsekvent i sin taktik.

En andra sak som talar för att Anastasia Pavlyuchenkova är klar underdog är de här båda spelarnas senaste matcherna mot varandra. Serena Williams har fem av fem segrar mot ryskan. Sedan 2011 har hon dessutom vunnit samtliga fyra matcher med 2-0 och i väldigt övertygande stil.

Med tanke på att amerikanskan dessutom har för vana att steppa upp när det verkligen gäller i stora turneringar tror vi på ännu en enkel seger här. Hos bland annat Betsson får vi 1,85 gånger pengarna på Serena Williams -5,5 game. Det har suttit i fyra raka inbördes matcher på Anastasia Pavlyuchenkova.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Serena Williams -5,5 game
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 15:30, tisdag 5/7
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Serena Williams: 91%
Anastasia Pavlyuchenkova: 12%
Över 2,5 set: 27%
Under 2,5 set: 81%