Skellefteå AIK 15/11-16

Speltips, Skellefteå AIK – Färjestad BK 13/10: Dags att vakna nu?

Skellefteå AIK och Färjestad BK har en sak gemensamt. Lagen har haft förtvivlat svårt att hitta formen på sistone. Den stora frågan är vilket av lagen som är närmast att vakna när de drabbar samman under torsdagskvällen.

SHL-säsongen har inte inletts på det mest övertygande sättet för varken Skellefteå AIK eller Färjestad BK. Att norrlänningarna haft svårt att få fart på sina skridskor är överraskande, med tanke på att vi blivit bortskämda med ett starkt Skellefteå redan från start.

Faktum är att Skellefteå så här långt förlorat hälften av sina SHL-matcher. Laget hade dessutom en risig trend med fyra raka förluster, om vi då räknar med förlusten mot JYP i den första slutspelsrundan i CHL. Nu ser det dock aningen mer lovande ut, efter att Skellefteå lyckades vinna med 4-2 på hemmaplan. Å andra sidan räckte det inte och laget är redan utslagna ur turneringen.

Färjestad har också åkt ut ur CHL efter att ha vaknat för sent i dubbelmötet mot Liberec. 4-1-förlusten på bortaplan blev kostsam. 2-0-vinsten i returen räckte inte för att vända på steken. Tillsammans med 2-1-vinsten mot Frölunda i senaste omgången kan vinsten dock ge laget lite ny energi, vilket behövs efter fyra raka förluster dessförinnan.

Fint skrällvärde inför matchen

Med tanke på att båda lagen underpresterat de sista veckorna finns det all anledning att hoppas på ett uppvaknande här. Å andra sidan är båda lagen lika formmässigt svaga för tillfället, samtidigt som ljusningen försiktigt verkar smyga sig på i båda läger.

Om vi studerar de senaste säsongernas möten mellan lagen ser vi att det allt som oftast blir jämna matcher. Det är sällan vi får se det ena laget vinna i övertygande stil. Tuffa, hårda matcher mellan två aggressiva lag med stark defensiv, alltså. Det öppnar för ett litet skrällspel här.

Hos NordicBet betalar bombkrysset – oavgjort efter full tid – hela 4,75 gånger pengarna. Trots att Skellefteå får gälla som favoriter här vill vi verkligen inte räkna ut gästerna. Därtill kan det här i ärlighetens namn gå lite hur som helst, med tanke på att dagsformen är så oerhört viktig i det här skedet. X blir helt enkelt vårt spel.

Om du spelar mycket på ishockey rekommenderar vi varmt att du registrerar ett konto hos NordicBet. I skrivande stund har vi glädjen att erbjuda en unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel hos just NordicBet. Klicka här för att registrera dig och låsa upp bonusen!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort efter full tid)
Odds:  4,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 13/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 21%
2: 24%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 47%