Speltips, Skellefteå AIK – Frölunda 19/4: Finalmatch nummer tre

Simon Pålsson Publicerat: 17 April 2016

Det står och väger på 1-1 inför det tredje finalmötet mellan Skellefteå AIK och Frölunda Indians. SM-finalen går vidare under tisdagskvällen och frågan är om inte den senaste matchen var en indikation på var det här landar?

1-1 i matcher efter två spelade finalmatcher. Inledningen på finalserien mellan Skellefteå AIK och Frölunda Indians har varit precis lika jämn som vi hade förväntat oss.

Lagaen är så jämna och så offensivt skickliga att hemmaplansfördelen hittills har visat sig vara obetydlig. Efter att ha vunnit uppe i Skellefteå i första matchen förlorade nämligen Frölunda i Scandinavium i söndags. Med två så pass skickliga lag spelar det alltså mindre roll var matchen spelas, inte minst i en final där varje enskild match verkligen lever sitt egna, mycket viktiga liv.

Vad som känns intressant att ha med sig inför match nummer tre, som alltså spelas uppe i Skellefteå, är att hemmalaget såg väldigt starka ut nere i Göteborg senast. 4-1 i Scandinavium var en käftsmäll som fick hemmapubliken att tappa andan. Kanske var det också en indikation på att Skellefteå är snäppet vassare än Frölunda?

Målvaktscomebacker i båda läger?

Båda lagen har haft problem med skador under slutspelet och finalserien, speciellt på målvaktsfronten. Skellefteås Markus Svensson drog på sig en skada i det första finalmötet, men kan enligt rapporter vara aktuell för spel i match nummer tre. Möjligen startar han dock på bänken. I övrigt Holmström och Pettersson förmodligen inte med för hemmalaget.

Lars Johansson, grundseriens kanske allra bästa målvakt, har varit skadad i ett par veckor för Frölunda, men var med på bänken senast. Känslan är att han är tillbaka i kassen igen nu, inte minst med tanke på att Johan Gustafsson hade det lite tufft i match nummer två. Annars saknar gästerna troligen Nilsson, medan Abbott och Carlsson är osäkra till spel. Precis som vanligt i slutspelet mörkas det väldigt mycket och vi kan egentligen inte veta förrän vi vet.

I våra ögon är det Skellefteå AIK som sitter i förarsätet just nu. Laget såg starkast ut senast och vann med klara 4-1 på bortaplan – det är en tydlig indikation på att de blir giftiga. De vill också garanterat revanschera sig för hemmaförlusten i match nummer ett genom att bjuda sin hemmapublik på en seger i match nummer tre.

Därför tycker vi att 2,20 gånger pengarna på den raka ettan hos Betrally är bra betalt. Vi litar på Skellefteå här.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, tisdag 19/4
TV:    tvfyra logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: