Speltips, Skellefteå AIK – Örebro HK 20/10: Har jätten vaknat till liv?

Simon Pålsson Publicerat: 19 October 2016

Efter två raka vinster på bortaplan vänder Skellefteå AIK nu hem för match mot Örebro HK. Den stora frågan är om jätten har vaknat till liv nu? Betway sticker för övrigt ut med sitt odds inför matchen.

Har Skellefteå AIK äntligen vaknat?

Det är frågan hockeyintresserade svenskar ställer sig efter att det regerande finallaget tagit två raka bortavinster. Säsongsinledningen i stort har inte varit något vidare för Skellefteå, som under flera säsonger skämt bort oss och sina supportrar med ett skoningslöst effektivt spel i grundserien.

Efter nio spelade matcher har laget plockat 13 poäng, varav sex poäng alltså kommit i de två sista omgångarna. Det är anmärkningsvärt dåligt, men frågan är som sagt om norrlänningarna har vaknat på allvar. Då kan Örebro HK få det väldigt tufft i torsdagens möte mellan lagen.

Klar underskattning från Betway

Örebro HK har inte heller haft någon vidare inledning på säsongen, med ynka tolv poäng på sina nio inledande matcher. Det duger inte heller. Det stora problemet för Örebro har varit det defensiva spelet. 25 insläppta mål är mest i hela ligan, bortsett från bottengängen Leksands IF och Rögle BK. Dessa lag har dock agerat tydliga slagpåsar så här långt.

Samtidigt finns det en del offensiv kvalité i det här laget, det ska också sägas. På sina fyra senaste matcher har laget tryckt in hela 15 puckar till exempel. Det imponerar.

Vår känsla inför den här matchen är att flera spelbolag – framförallt Betway – har underskattat möjligheterna till mål. Det finns en hel del offensiv kvalité i båda läger, samtidigt som varken Örebro eller Skellefteå har imponerat bakåt så här långt. Hos just Betway betalar över 4,5 mål (inklusive förlängning) fina 1,80 gånger pengarna. Det spelas. Betway har för övrigt en unik bonus i samarbete med Spelbloggare.se nu. Klicka här för att låsa upp bonusen på 1 500 kronor. 

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 20/10
TV:   cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: