Speltips, Skellefteå – Frölunda 16/4: Äntligen dags för final!

Simon Pålsson Publicerat: 15 April 2016

Den första matchen i finalserien mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC står för dörren. Om trenden från säsongens tidigare möten fortsätter kan vi räkna med en mycket underhållande historia.

Efter en lång säsong är finalen i SHL äntligen här. Det blev den logiska finalen. Det blev finalen alla väntade sig. Det blev finalen väldigt många önskade sig.

Svensk ishockeys två klart bästa lag, Skellefteå AIK och Frölunda HC, gör upp om SM-guldet i en matchserie över sju matcher. Det här var grundseriens två klart bästa lag och det här har också varit de lag som imponerat mest i slutspelet.

Visst, Skellefteå har fått kämpa lite mer än förväntat, men det har troligen att göra med att Växjö Lakers var väldigt bra när det gällde. Frölunda å sin sida har imponerat stort, med en 4-1-seger mot Djurgården i kvartsfinalen och 4-2 mot Luleå i semifinalen.

Två tekniskt väldigt duktiga lag

I finalen får vi också se SHL:s två klart mest tekniskt skickliga lag, speciellt i offensiven. Frölunda har möjligen en nivå till i fart och fläkt, medan Skellefteå har en tyngd som gör dem oerhört svårslagna. Det är troligen därför klubben nu står inför sin sjätte (!) raka SM-final.

Precis som vanligt inför en matchserie är det svårt att veta hur matcherna kommer att arta sig. Vad vi vet är att skadebekymren i båda lägren är så gott som borta. Lasse Johansson, Frölundas duktiga målvakt, är tillbaka i träning – men det är ännu oklart om han petar en glödhet Johan Gustafsson. Det vore kanske onödigt att låta en målvakt som är uppe i matchtempo sitta i båset till förmån för en lite ringrostig kollega? Vi får se hur Roger Rönnberg resonerar.

Skellefteå har i för sig fått en dags kortare vila än Frölunda inför den här drabbningen, men har å andra sidan fördelen av att slippa resa genom halva Sverige för att ta sig till matcharenan. Det jämnar alltså ut sig.

Om vi spanar in tidigare matcher mellan lagen den här säsongen har det idel varit målrika historier. 6-2, 6-3, 2-3 och 4-1 med 3-1 i segrar för Frölunda är vad vi har med oss. Hos Unibet får vi 1,98 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) och det känns högt med tanke på tidigare möten den här säsongen.

Ja, vi är medvetna om att det första mötet kan bli av ett par passivt slag, men med så pass offensivt skickliga lag vore det dumt att inte prova en slant på överspelet när oddset är så pass högt.

 

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 16/4
TV:    tvfyra logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: