Speltips, Skellefteå – Frölunda 24/4: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 22 April 2016

Skellefteå AIK är hårt pressat inför den femte och potentiellt avgörande finalmatchen mot Frölunda HC. En förlust till och guldet går till Göteborg. Vi litar blint på att hemmalaget tar sig i kragen när det gäller som mest.

Det är minst sagt kniven mot strupen för Skellefteå AIK. Efter fyra spelade finalmatcher ligger laget under med 3-1 i matcher i finalserien mot Frölunda HC. Det har verkligen inte gått som Skellefteå hade velat hittills.

Trots att laget gick in i finalserien med hemmaplansfördel, det vill säga att de inledde på hemmaplan och dessutom har fördelen av att eventuellt avsluta på hemmaplan, har de ännu inte vunnit en hemmamatch. Två raka förluster hemma i Skellefteå är inte bara förvånande, det är rent av uselt.

Men med kniven mot strupen litar vi blint på att de steppar upp. Det gäller att ta sig i kragen både för supportrarnas och klubbens skull. Att de ska vinna hela finalserien låter vi vara osagt, men att de åtminstone inte ska förlora med 4-1 räknar vi faktiskt kallt med. Det vore nästan skamligt att förlora tre hemmamatcher i en SM-final.

Skadeläget har ljusnat hos gästerna

Inför match nummer fem har skadeläget ljusnat i Frölunda och enligt träningen dagen innan match lär alla matcher vara tillgängliga. Detta faktum till trots lär Johan Gustafsson fortsätta i kassen, mycket beroende på att han spelat förträffligt under finalserien.

Markus Svensson lär missa ännu en match för Skellefteå, men som vanligt går det aldrig att spika någonting på förhand med tanke på att lagen mörkar så pass mycket.

Inför den här matchen väljer vi att gå mycket på magkänsla. Skellefteå AIK kan helt enkelt inte förlora tre raka hemmamatcher i en finalserie. Det vore skamligt. Senast laget gjorde det förlorade man i för sig SM-guldet till Växjö Lakers. Det får inte hända igen för Skellefteås del.

Därtill ska sägas att Skellefteå stundtals såg heta ut i senaste matchen och när laget träffar rätt i sin prestation håller de en otrolig hög nivå. Vi litar på att de når den i den här matchen. Därför spelar vi den raka ettan till 2,20 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  15:00, söndag 24/4
TV:    tvfyra logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: