Skellefteå

Speltips, Skellefteå – HV71 16/3: Äntligen dags för kvartsfinal

Efter att ha vunnit grundserien i imponerande stil är det nu dags för Skellefteå AIK att kliva in i slutspelet. För motståndet i kvartsfinalen står inga mindre än HV71.

Då är det äntligen dags för det riktiga slutspelet i SHL. Kvartsfinalerna drar igång under onsdagen och det blir inte vilka matcher som helst. Vi får chansen att njuta av grundseriens två klart bästa lag, Skellefteå och Frölunda.

Det förstnämnda laget ställs mot HV71, som i sin tur slog ut Örebro HK i sin åttondelsfinal. HV71 var klart bättre sett över två matcher och i ärlighetens namn var det aldrig något snack. Faktum är att Jönköpingslaget sett rätt starka ut de sista veckorna och man ska inte underskatta fördelen de har med sig till den här matchen – att de nu är uppe i varv.

Skellefteå AIK å sin sida har inte spelat en match på en vecka. Då förlorade de en avslagen avslutande grundseriehistoria mot just HV71 med 2-1 hemma i Skellefteå. Det finns alltså revansch att utkräva.

Det är trots allt klasskillnad

De här lagen har spelat mot varandra fyra gånger under säsongen och Skellefteå har tagit tre segrar i komfortabel stil. Den sista matchen slutade med HV71-seger, men i ärlighetens namn var detta en mycket avslagen match som inte gällde någonting för redan klara serievinnarna Skellefteå.

På det hela taget är det klasskillnad mellan de här båda lagen och även fall HV71 i sina bästa stunder visar prov på ett spel som hör hemma långt in i ett SHL-slutspel är de ännu inte mogna att hävda sig mot Skellefteå – speciellt inte i längden.

Visst, det är en fördel för HV71 att de är uppe i varv efter två fina vinster mot Örebro i åttondelsfinalen, men Skellefteå har å sin sida fått en veckas vila och kommer med fullt laddade batterier till den här premiären. Hemma i Skellefteå är laget dessutom hyperstarka och vi kan faktiskt inte se någonting annat än hemmaseger här.

Den raka ettan ger 1,57 gånger pengarna som bäst, men vi tänker vara lite mer vågade än så. Vi tror på en komfortabel hemmaseger och spelar därför Skellefteå -1,5 till 2,00 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK -1,5
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 16/3
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  1,57
Oavgjort  5,25
HV71  5,50
Över 4,5 mål  1,74
Under 4,5 mål  2,10

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 64%
X: 19%
2: 18%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 48%