17 FEBRUARI 2018 USA Ryssland OAR speltips OS

Speltips, Slovakien – USA 29/12: Gångbart spel hämtas igen

USA såg offensivt starka ut i sin JVM-premiär och hoppas nu fortsätta ösa in mål i match nummer två mot Slovakien. Det öppnar för ett gångbart spel på målmarknaden.

Grupp B i JVM rusar vidare med ytterligare en match när Slovakien tar sig an USA. Den målrika trenden i den här gruppen går inte att undgå. Samtliga matcher så här långt har innehållet minst sju mål och egentligen finns det ingen anledning att tro någonting annat här.

Det finns någonting härligt med juniorhockey, inte minst på landslagsnivå. Spelarna är så fast beslutna om att göra en skillnad och synas – speciellt offensivt – att spelet blir väldigt fartfylld. Riskminimerande är knappast samlingsordet för lagens inställning.

USA såg lagom starka ut i sin premiär, med en 6-1-seger mot ett förmodat svagt Lettland. Att släppa in ett mål mot Lettland gör att vi räknar med minst två, kanske tre, insläppta mål mot Slovakien. Det råder ingen tvekan om att slovakerna är det starkare laget gentemot letterna.

Varför gå emot trenden?

USA å sin sida såg offensivt skickliga ut – om än något ineffektiva, hur sjukt det nu än må låta – efter 6-1 senast. Troligen landar amerikanerna på fyra-fem mål även i den här matchen, varpå ett överspel känns väldigt troligt.

50 mål har vi fått se i de här båda lagens sex senaste inbördes möten i JVM. Det ger ett fint snitt på strax över åtta mål per match. Det finns inget anledning att tro att det oddset skulle sjunka dramatiskt efter den här matchen.

Därför spelar vi över 6,5 mål till 1,81 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 6,5 mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard  (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 29/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 6%
X: 7%
2: 95%
Över 6,5 mål: 56%
Under 6,5 mål: 50%