29 januari 2018 Björklöven Oskarshamn speltips Hockeyallsvenskan

Speltips, Södertälje SK – IF Björklöven 9/11: Två horribla försvar

Södertälje SK och IF Björklöven har verkligen inte imponerat med sitt defensiva spel så här i inledningen av Hockeyallsvenskan. Det öppnar möjligen för en målrik historia mellan lagen.

Södertälje SK är fortfarande fast i botten av den hockeyallsvenska tabellen. Efter 16 spelade omgångar ligger laget på delad jumboplats tillsammans med HC Vita Hästen och Västerås.

Nu väntar ett tufft möte mot IF Björklöven på hemmaplan. Norrlänningarna har gått betydligt bättre än Södertälje under säsongsinledningen och har sju poäng till godo.

Dessutom kommer Björklöven till matchen med fin form i laget. Fem vinster på de sex senaste matcherna i Hockeyallsvenskan är ett facit som talar sitt tydliga språk: det här är ett lag som har hittat rätt efter en lite trevande inledning. Bortavinsten mot topplaget Tingsryds AIF förra veckan sticker ut som en fin fjäder i hatten.

Hockeyallsvenskans svagaste försvar

Vad som är intressant med de här båda lagen är att de haft stora problem med defensiven. Faktum är att Södertälje och Björklöven är de två lag i Hockeyallsvenskan som har släppt in absolut flest mål. För hemmalagets del är facit 52 insläppta på 16 matcher. För gästernas del ser det nästan lika illa ut: 48 insläppta.

Med den här statistiken färskt i minnet känns det inte helt uppåt väggarna att föreslå en målrik match här. Det finns helt enkelt en hel del som pekar på just det.

Vi tänker dock inte glömma att det finns en klar skillnad i var de båda lagen befinner sig just nu, rent formmässigt vill säga. Björklöven har som sagt fem vinster på sina sex senaste matcher. För Södertäljes del säger siffrorna fyra förluster på de fem senaste. Det är en anmärkningsvärd skillnad.

Här finns alltså goda möjligheter för mål och troligen är det gästerna som har godast förutsättningar att dra det längsta strået. Därför spelar vi IF Björklöven över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,89 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 9/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 24%
2: 42%
Över 4,5 mål: 61%
Under 4,5 mål: 44%