Manchester City

Speltips, Southampton – Manchester City 1/5: Underskattat bortalag

Att Manchester City är ett starkare lag än Southampton råder det ingen tvekan om. Detta faktum till trots är gästerna inte utmålade som klara favoriter inför lagens möte under söndagen. Det utnyttjar vi direkt.

Av någon märklig anledning är favoritskapet helt och hållet delat inför mötet mellan Southampton och Manchester City i Premier League. Det är den 36:e omgången och matchen är egentligen betydelselös för Southampton, vars möjligheter att nå en kvalplats till Europa är mycket små.

För gästande Manchester Citys del är det betydligt viktigare. Visst, laget har en otroligt viktig semifinalretur mot Real Madrid i veckan, men en del av klubbens fokus bör ändå ligga kvar på det här mötet. En seger skulle innebära att laget håller fast i sin plats i tabellen, som innebär spel i Champions League nästa år. Ett riktigt dålig avslutning på säsongen skulle göra att laget kan missa Champions League nästa år.

Därtill är Manchester City ett klart bättre lag än Southampton. Det går inte att påstå någonting annat. Nu är David Silva och Yaya Toure i för sig inte tillgängliga, men bredden på truppen öppnar för fullgoda ersättare.

Kommer stjärnorna tillbaka till startelvan?

I förra veckans seger mot Aston Villa fanns inte Graziano Pelle och Sadio Mane med i startelvan och nu är frågan om stjärnorna får plats i matchen mot Manchester City. Ronald Koeman kör möjligen vidare på samma startelva. De enda som inte kommer till spel är Charlie Austin och Flordin Gordin, men det är inga större avbräck.

Höstens möte mellan lagen slutade med en klar 3-1-seger för Manchester City. Faktum är att laget har fyra raka vinster mot just Southampton, ett lag som de bevisligen trivs väldigt bra mot. Totalt 12-2 i målskillnad på dessa fyra matcher talar sitt tydliga språk.

Med det i åtanke känns det väldigt högt med 2,80 gånger pengarna för den raka tvåan. I vår värld är gästerna trots allt klara favoriter här. Manchester City +0.0 (draw no bet) till 2,00 gånger pengarna hos bet365 känns väldigt högt och spelas utan tvekan.

 

Speltips:

Speltips:  Manchester City +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 1/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 29%
2: 36%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%