NBA Basket

Speltips, Spanien – USA 19/8: Riktigt tungt möte i OS-semin

Det blir en trevlig OS-semifinal mellan Spanien och USA i OS-basketen. Känslan är att den mycket öppna amerikanska trenden fortsätter även i den här matchen.

Det har varit en rejäl show från de amerikanska basketherrarna under den här OS-turneringen. Precis som förväntat har jänkarna varit väldigt överlägsna från start och har bjudit på fantastiskt underhållande basket.

Nu ska sägas att laget trots allt släpper till en massa poäng, något som tydligast kan härledas till deras fortsatt aningen loja inställning till matcherna. Här handlar det om show framåt i första hand och när man snittar 100 poäng framåt per match har man helt enkelt råd att släppa till lite bakåt.

Under fredagen hettar det till på allvar för det amerikanska drömlaget, som de själva benämner sig. Nu står Spanien får motståndet i en OS-semifinal. Här finns det inget som helst utrymme för misstag – att åka ut nu vore rent av förödande. Dessutom är Spanien ett bra basketlag, om än inte i närheten av USA:s högstanivå.

Den öppna trenden fortsätter

Om vi studerar USA:s matcher lite närmare ser vi tydligt det som vi pekade på redan tidigare i texten. Laget gör inte bara en massa poäng, de släpper också till överraskande många poäng i egen korg. Samtliga matcher i turneringen har gått över 180 poäng och det är galet mycket.

Det går att jämföra med Spanien, vars matcher slutat runt 150 poäng. Det bottnar dels i att laget inte gör riktigt lika poäng framåt som USA, men allra främst bottnar det i att Spanien spelar en betydligt mer kontrollerad basket mot de sämre lagen. Mot USA kommer spanjorerna inte ha förmågan att bestämma matchbilden, utan får helt enkelt anpassa sig efter det tempo som USA slår an.

Därför tycker vi att över 186 poäng i matchen (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos Titanbet är galet bra. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt 186 poäng i matchen. Just nu kan vi – i samarbete med Titanbet – erbjuda en unik bonus på hela 2 000 kronor om du registrerar dig på deras sajt. Klicka här för att ta del av den unika bonusen!

Speltips:

Speltips:  Över 186 poäng (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 19/8
TV:   Viasat OS 6, Viasat Sport 360 (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 15%
2: 91%
Över 186,5 poäng: 52%
Under 186,5 poäng: 52%