18 oktober 2018 DC United Toronto Speltips

Speltips, Sporting Kansas City – D.C. United 28/5: Två stora besvikelser

Två sargade gäng gör upp om tre väldigt viktiga poäng i Major League Soccer. Både Sporting Kansas City och DC United behöver reparera en hittills väldigt svag säsong med en vinst.

Major League Soccer är mitt inne i sin säsong där borta – andra sidan Atlanten. Precis som vanligt bidrar deras ligasystem till en något haltande tabell, men det har i skrivande stund spelats mellan 11-14 matcher för de olika lagen.

Två lag som dessvärre underpresterat och som ligger på plats nummer sju i sin respektive konferens är Sporting Kansas City, eller Sporting KC som det ofta förkortas, och DC United.

I skrivande stund ligger båda lagen utanför playoff-platserna. En vinst är dock allt som krävs för att båda lagen ska skaffa sig en plats bland de sex bästa, vilket innebär att de får kvala till det riktiga slutspelet. Det är också den klara målsättningen.

Trots allt en klar hemmafavorit

Det här blir alltså en match mellan två lag på olika sidor av landet. Det är en 170 mil lång resa för gästande DC United, som visserligen flyger, men det är såklart en nackdel för laget. Därtill är Sporting KC borta känt som en av de tuffare matcherna för säsongen, även fall laget den här gången inte riktigt hittat rätt i sina prestationer.

Om vi kollar på de senaste matcherna ser vi att båda lagen underpresterat. Hemmalaget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, medan gästerna inte har vunnit en bortamatch på tolv försök. TOLV raka bortamatcher utan vinst alltså. Trots att Sporting KC är starka hemma har de faktiskt släppt in mål i 17 av sina 18 senaste matcher på hemmaplan. Det imponerar inte.

Inför den här matchen saknar gästerna sin bästa anfallare, Alvaro Saborio, som är med Costa Ricas landslag. Steve Birnbaum kommer inte heller till spel. I hemmalaget är Matt Besler och Graham Zusi med det amerikanska landslaget.

Vår känsla är att det här är två sargade lag som får väldigt svårt att vinna. Krysset ligger nära till hands, men risken finns trots allt att hemmalaget vinner. Därför spelar vi oavgjort (hemmalaget inget spel) till 1,67 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 28/5

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 27%
2: 19%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%