St. Louis Blues - San Jose Sharks speltips 20/5 2016

Speltips, St. Louis Blues – San Jose Sharks 18/5: En annorlunda matchbild

Det blev ett tight och lätt avvaktande möte i premiären mellan St. Louis Blues och San Jose Sharks, som gör upp i konferensfinalen. Inför match nummer två väntas en helt annan matchbild.

Konferensfinalen mellan St. Louis Blues och San Jose Sharks drog igång redan natten till måndagen. Hemmalaget tog då en skön 2-1-vinst i en tämligen tight och aningen försiktig match. Nu väntar lagets andra raka hemmamatch och chansen att gå upp till 2-0 i matcher direkt.

Känslan är dock att det här kommer bli en väldigt jämn matchserie, med två lag som i grunden är väldigt jämna. Inte sällan blir det målrika matcher när lagen möts, något som bör båda gott inför framtida möten i matchserien. Åtminstone för oss neutrala åskådare.

Inte sällan får vi se samma dramaturgi i NHL:s slutspelsserier. Den första matchen blir mer avvaktande och lagen känner på varandra. I den efterföljande matchen, när ett av lagen dessutom är mer tvingade att gå framåt i banan till följd av sin förlust senast, blir det mer ytor, mer fart och därigenom också vanligtvis fler mål. Den känslan har vi inför det andra mötet i den här matchserien också.

3-6 i sista grundseriemötet mellan lagen

En intressant sak att komma ihåg är att det gjorts 22 mål i lagens tre senaste matcher i St. Louis – om vi då bara räknar matcher i grundserien. Det säger ändå någonting. Med tanke på att båda lagen i grunden har sina styrkor offensivt är det heller inte så konstigt.

Inför det här mötet kommer Matt Nieto möjligen inte till spel för gästerna, medan hemmalaget fortsatt har en helt fläckfri skade- och avstängningslista. Den har faktiskt ekat tom under stora delar av slutspelet, något som såklart är en stor fördel i jakten på Stanley Cup.

Vår känsla är att match nummer två vaknar till liv lite efter en trevande premiärmatch. San Jose Sharks måste fram i banan och vi vet sedan gammalt att de är ju starkare desto mer tid de spenderar i offensiv zon. Det öppnar också upp ytor för hemmalaget. Därför spelar vi över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 18/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 25%
2: 3%
Över 5,5 mål: 40%
Under 5,5 mål: 65%