Speltips, Stan Wawrinka – Andy Murray 3/6: Semifinal i Roland Garros

Simon Pålsson Publicerat: 1 June 2016

Den regerande mästaren Stan Wawrinka tar sig an Andy Murray i semifinalen av Franska Öppna. Matchen spelas fredagen den 3 juni och du kan läsa vårt speltips här.

Då är vi framme vid den första av två semifinaler i Roland Garros. Den regerande mästaren Stan Wawrinka tar sig an världstvåan Andy Murray. Det här är två spelare som överraskande nog inte spelat särskilt många matcher mot varandra, men där schweizaren har med sig tre raka vinster.

Faktum är att spelarna bara drabbat samman en gång på de tre senaste säsongerna. Det bottnar i en rad olika saker, däribland att Stan Wawrinka inte varit lika konsekvent med i toppen som Andy Murray varit. I övrigt har det såklart varit en slump, att spelarna inte lottats på samma halva särskilt ofta.

Nu får vi hur som helst se spelarna mot varandra och favoritskapet är inte det enklaste att peka ut. Stan Wawrinka har goda minnen från Roland Garros och har sett stark ut så här långt. I tredje set mot Albert Ramos-Vinolas slarvade schweizaren en hel del, men under stora delar av matchen dominerade han stort. Väldigt stort.

Andy Murray har kämpat sig in i matchen

Precis som vanligt – tänkte jag skriva – har vi fått se en Andy Murray som är bäst i motvind. Efter att ha fått kämpa sig igenom två femsetare i inledningen av turneringen har skotten vaknat till liv på allvar. I kvartsfinalen mot svårspelade Richard Gasquet var det fysiken, kämparviljan och Andy Murray smått otroliga grundspel som bar frukt.

Där och då såg han också väldigt stark ut. I sina bästa stunder är Andy Murray en spelare som verkar närmast oslagbar, mycket tack vare sitt fantastiska defensiva spel. Han är både bra på att läsa spelet och att aldrig sluta springa. Därtill har han en unik förmåga att träffa andra planhalvan i de svåraste av lägen.

Känslan är att de svåra förhållandena på Roland Garros, med ständigt regn i luften och en bana som tagit stryk av vädret, passar Andy Murray bättre. Det kommer att störa Stan Wawrinka betydligt mer om han inte kan slå ut sina slag till fullo.

Dessutom är Andy Murray, i sina bästa stunder, en klart bättre tennisspelare. Han såg väldigt motiverad ut i kvartsfinalen och här finns dessutom revansch att utkräva. Därför spelar vi Andy Murray vinner till 1,85 gånger pengarna hos Titanbet.

Vill du följa Roland Garros gratis? Registrera dig hos bet365 och ta samtidigt del av en insättningsbonus på 1 000 kr. Spelbolaget sänder matcher från hela turneringen. Klicka här för att registrera dig!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray vinner
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:00, fredag 3/6
TV:    eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: