Speltips, Stan Wawrinka – Kei Nishikori 9/9: Vem tar sig till final i US Open?

Simon Pålsson Publicerat: 8 September 2016

Stan Wawrinka och Kei Nishikori har haft fina veckor i US Open, men än återstår ett hinder innan en plats i finalen är säkrad. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Det blev inte riktigt den semifinal vi trodde, hoppades och ville ha på den andra halvan av spelschemat i US Open. Å andra sidan blir matchen mellan Stan Wawrinka och Kei Nishikori också en mumsbit.

Stan Wawrinka slog ut formstarka Juan Martin Del Potro i sin kvartsfinal. Där spelade schweizaren bra tennis, men vi såg också en Juan Martin Del Potro som inte riktigt kom upp i full standard.

Kei Nishikori å sin sida slog ut Andy Murray efter en riktig berg- och dalbana till tennismatch. Efter att ha förlorat det första setet väldigt stort (6-1) var det nog få som trodde att japanen skulle orka resa sig. Men efter att ha kvitterat till 1-1 i set höll han också jämna steg fram till 2-2 i set. I det sista setet höll Andy Murray på att vända ett sent underläge som bara han kan, men Kei Nishikori höll undan och visade på klinisk effektivitet i många avgörande lägen.

Två väldigt jämna spelare

Det här är en på förhand väldigt svår match att bedöma, inte minst med tanke på att spelarna är så pass jämna. Kei Nishikori är numera rankad som nummer 7 i världen, medan Stan Wawrinka har tagit över landsmannen Roger Federers plats som trea i världen.

I sina bästa stunder tillhör båda spelarna den lilla skara som har en reell möjlighet att faktiskt vinna de riktigt stora turneringarna. Dessvärre har båda problem med en viss ojämnhet, inte minst när det handlar om olika underlag. På hardcourt kan båda dock prestera väldigt bra tennis.

Med tanke på den fina insatsen mot Andy Murray är det inte konstigt att Kei Nishikori gäller som favorit hos spelbolagen, men att spela på vem som ska nå finalen känns lite väl vanskligt. Vad vi känner oss desto säkrare på är att ingen av spelaran lär utklassa den andra, varpå en match med många set är väntad. Därför spelar vi över 39,5 game till 1,85 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus).

Missa inte US Open. Registrera dig hos bet365! Nu när årets sista Grand Slam har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bet365 sänder dessutom matcher från hela turneringen. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kronor hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, fredag 9/9
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: