Speltips, Standard Liege – Celta Vigo 15/9: Kalasodds och skrällvärde

Simon Pålsson Publicerat: 14 September 2016

Den första omgången i Europa League spelas under torsdagen och här gäller det för Celta Vigo att hitta tillbaka till sitt spel. Standard Liege är dock inte ett lag som bör underskattas i det här skedet.

Den här säsongen har verkligen inte börjat särskilt övertygande för Celta Vigo eller John Guidetti, som har förtvivlat svårt att få förtroende från start i sin spanska klubb. Laget har dessutom förlorat tre raka matcher i inledningen av ligaspelet och just nu ser fjolårets succé ut att ha varit en engångsföreteelse.

Nu tar laget sig till Belgien för att försöka återskapa lite positiv energi i truppen. Det är dags för den första omgången i Europa League, där Standard Liege står för motståndet. Generellt sett är spanska lag väldigt heta i Europa, men den här gången är det mer osäkert.

Efter att ha tappat ett par nyckelspelare i sommar – samt helt misslyckats med att sätta ett bra spel från början av säsongen – är det svårt att veta var vi har Celta Vigo. Märk väl att laget förlorade mot nykomlingen Leganes i premiären. Det är inget vidare.

Standard Liege underskattas

Trots att belgarna har fördelen av att spela på hemmaplan och att de faktiskt har en klart bättre form än sina gäster väljer spelbolagen att hålla spanjorerna som klara favoriter här. I vår värld har det gått så långt att vi borde prata om en underskattning.

Standard Liege kommer till matchen med tre bra insatser i följd. Vinst mot Marseille i en träningsmatch, komfortabel vinst mot Genk i ligaspelet och en pinne mot Club Brugge. Signifikativt för hela säsongsinledningen – som faktiskt var så tidigt som i juli – är att laget ser heta ut framåt.

Med tanke på att Celta Vigo darrat lite bakåt vore det inte helt otänkbart med en del belgiska mål här. En svängig och målrik historia känns generellt sett inte långt borta. Hos William Hill (1 000 kronor bonus) hittar vi det intressanta oddset 3,70 gånger pengarna på hemmalaget över 1,5 mål i matchen. Det är verkligen för högt och spelas med en fin TV-peng.

Speltips:

Speltips:  Standard Liege över 1,5 mål
Odds:  3,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 15/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: