8 september 2017 Venus Williams Sloane Stephens speltips US Open

Speltips, Steve Johnson – Evgeny Donskoy 30/8: Fördel hemmahoppet

Steve Johnson tar sig an Evgeny Donskoy för andra gången på bara två veckor. Nu är frågan om amerikanen vinner den här matchen lika enkelt som han gjorde förra gången.

Ett av många hemmahopp i US Open är amerikanen Steven Johnson, som för närvarande finns på plats nummer 22 på världsrankingen. Tillsammans med Jack Sock och framförallt John Isner är han turneringens mest framstående amerikanen och kan säkert gå långt om allt faller på plats.

I den första omgången drabbar amerikanen samman med Evgeny Donskoy, en rysk spelare rankad som nummer 79 i världen. Det är inte bara rankingen i sig som gör att vi ser en tydlig klasskillnad här, det finns också en annan mångsidighet och stabilitet i Steve Johnson som tennisspelare.

Inför den här turneringen har 26-åriga Steve Johnson haft sin klart bästa turnering i karriären. Det är nu han bärgat sin första titel på ATP-touren och det är nu han avancerat ytterligare på rankingen, med en ny toppnotering som 21 i världen. Det är verkligen inte illa.

Evgeny Donskoy är på tok för tunn

Så sent som för två veckor sedan spelade Evgeny Donskoy mot just Steve Johnson i en brasiliansk ATP-turnering. Där fick ryssen storstryk i den tredje omgången, 2-0 (6-1, 6-1). Det är en match och ett resultat som tydligt indikerar på den klara skillnad i klass som finns mellan spelarna.

På det stora hela är Evgeny Donskoy en för tunn tennisspelare för att kunna blanda sig i striderna om topplaceringar i stora turneringar. Han har ingen riktig spets som spelare, en något för svag serve och ett spel som helt enkelt saknar det där lilla extra. Å andra sidan är han en stabil spelare på topp 100 och ska inte underskattas i något läge.

Båda spelarna har hardcourt som sitt föredragna underlag, men det är utan tvekan amerikanens spel som lämpar sig klart bäst här. Vi tror att det här blir en ensidig historia och kan inte blunda för MyBet (1 000 kronor bonus) som gått bananas med sitt odds ännu en gång. Steve Johnson 3-0 finns till 1,90 gånger pengarna – att jämföra med Ladbrokes som ger 1,67 för samma spel. Det är taget.

Missa inte US Open. Registrera dig hos bet365! Nu när årets sista Grand Slam har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bet365 sänder dessutom matcher från hela turneringen. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kronor hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Steve Johnson 3-0
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 23:30, tisdag 30/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Steve Johnson: 87%
Evgeny Donskoy: 15%
Över 3,5 set: 48%
Under 3,5 set: 57%