Speltips, Sverige – Danmark 26/12: Premiär i JVM!

Simon Pålsson Publicerat: 25 December 2016

Jakten på det tredje svenska JVM-guldet inleds med match mot Danmark i Bell Centre, Montreal. Det här borde bli en väldigt ensidig historia med en svensk vinst som slutresultat.

Årets JVM ska äntligen dra igång. Den här gången avgörs turneringen på andra sidan Atlanten, närmare bestämt i Kanada. Sverige inleder mästerskapet med en förmodat enkel match mot sina nordiska grannar Danmark. Matchen spelas i Bell Centre, Montreal.

Om inget oförutsägbart – ja, det är så vi får kalla det – händer här kommer Sverige att vinna komfortabelt. En öppningsmatch är alltid något speciellt och kan vara vansklig, men den klasskillnad som är mellan de här båda lagen bör synas ordentligt på isen.

Spelbolagen målar mycket riktigt upp Juniorkronorna som väldigt klara favoriter. Sverige -4,5 ger inte mer än 1,88 gånger pengarna som mest. Det ger en fingervisning på den klasskillnad som alltså tros finnas mellan lagen. Det tänker vi inte ifrågasätta.

Sverige med förhoppningar om sitt tredje guld

Genom historien har det svenska juniorlandslaget vunnit två JVM-guld, men än mer imponerande är att Sverige faktiskt inte nått sämre än till semifinal i de tio senaste mästerskapen. Det är ett väldigt bra facit, men då är två guld samtidigt lite väl skralt.

Förra mästerskapet inleddes med två utklassningssegrar mot tunga lag som Kanada och USA, men det blev faktiskt inte mer än en fjärdeplats i turneringen efter ett risigt slutspel. Den här gången vill det svenska landslaget knipa guldet.

Under förberedelserna inför den här turneringen har Sverige sett starka ut. I genrepet mot Ryssland vann laget med 4-0 efter en mycket fin insats. Det gör att vi tror på ytterligare en premiärkross här. Sverige -4,5 spelas till 1,88 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Hela den svenska JVM-truppen

Målvakter: Felix Sandström, Filip Gustavsson, Adam Werner.
Backar: Jacob Larsson, David Bernhardt, Kristoffer Gunnarsson, Oliver Kylington, Rasmus Dahlin, Gabriel Carlsson, Lucas Carlsson.
Forwards: Filip Ahl, Elias Pettersson, Lias Andersson, Carl Grundström, Fredrik Karlström, Rasmus Asplund, Alexander Nylander, Joel Eriksson Ek, Jens Lööke, Sebastian Ohlsson, Jonathan Dahlén, Andreas Wingerli, Tim Söderlund.

Speltips:

Speltips:  Sverige -4,5
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 26/12
TV:   tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: