Speltips Sverige - Ryssland Hockey-VM kvartsfinal 14 maj 2015

Speltips, Sverige – Danmark 8/5: Ytterligare ett nordiskt derby

Danskarna såg pigga ut i sin premiär mot Norge, en match som laget faktiskt vann med hela 3-0. Nu väntar Tre Kronor i den andra matchen. Sveriges lag såg aningen bleka ut i sin premiär och nu är frågan om Pär Mårts fått liv i sina mannar.

VM-turneringen är i full gång och Sverige fick lämpligt nog en dag ledigt direkt. Efter den minst sagt trevande premiären mot Lettland, där Tre Kronor lyckades knipa vinsten först efter förlängning, var det nog inte helt dumt med en dag för träning och taktiksnack.

En sak är i alla fall säker. Sverige kan betydligt bättre än vad de visade i den första matchen, trots att truppen möjligen inte är så bra som många av oss hade hoppats på för några månader sedan.

I den andra matchen väntar nu Danmark, ett lag som tvärtemot Sverige imponerade i sin inledande match i turneringen. Våra grannar slog nämligen vore andra grannar, Norge, med komfortabla 3-0 i sin VM-premiär. Det är trots allt ett Norge med Mats Zuccarello i laget.

Danmark borde kunna streta emot

Med premiärmatcherna i närminnet känns det konstigt att måla upp Tre Kronor som en alldeles för stor favorit mot Danmark. Visst, laget ska vinna matchen till slut, men att det ska gå så där smärtfritt enkelt som spelbolagen verkar ana håller vi inte riktigt med om.

Den raka ettan ger till exempel inte mer än 1,20 gånger pengarna hos Betsafe. Det känns minst sagt snålt tilltaget med tanke på hur stabbiga Tre Kronor ändå såg ut i inledningsmatchen, medan Danmark som sagt såg betydligt piggare ut.

Vi tror att danskarna kan streta emot ganska bra i söndagens match. Sverige har säkerligen ryckt upp sig gentemot sin premiär, men Danmark har faktiskt en historia av att hålla ner siffrorna hyfsat mot just Sverige. Tre av de senaste fyra inbördes matcherna har nämligen slutat med tvåmålsförluster. Den fjärde matchen slutade 3-0.

Därför spelar vi Danmark +2,5 till 1,88 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Danmark +2,5
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, söndag 8/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 12%
2: 11%
Över 4,5 mål: 69%
Under 4,5 mål: 36%