Speltips, Sverige – Finland 10/9: Returmöte i förberedelserna inför World Cup

Simon Pålsson Publicerat: 10 September 2016

Det återstår en dryg vecka innan World Cup drar igång och Tre Kronor laddar nu för fullt med flera träningsmatcher. Nu väntar match mot Finland för andra gången på bara några dagar.

Nio dagar.

Så lång tid är det kvar till att Sverige åker ut på isen i premiären av World Cup. För motståndet där och då står inga mindre än Ryssland, en minst sagt tuff motståndare att premiärspela mot. Märk väl att Tre Kronor inte slagit ryssarna i mästerskapssammanhang på tolv år.

Förberedelserna inför turneringen går hur som helst vidare med den andra träningsmatchen den här veckan. De sista nio dagarna inför turneringen är fyllda med ett gäng träningsmatcher, väldigt mycket istid med laget och andra aktiviteter för att svetsa samman detta väldigt starka svenska lag. Om alla bitar faller på plats finns det ingenting som säger att Sverige inte ska kunna hota långt fram i turneringen.

Nu väntar hur som helst match mot Finland i Scandinavium. Efter att lagen spelade mot varandra i Finland är det nu dags att vända hem till Sverige och Göteborg istället. 3-2-förlusten i Finland gör också att det finns revansch att utkräva för svensk del.

Märklig match uppe i Finland

3-2-matchen häromdagen var en märklig historia på många sätt. Först och främst blev det en betydligt bättre, mer intensiv match än vad många förutspått. Det var också en match med två tydliga skepnader. I den första halvan av matchen spelade Jacob Markström mellan stolparna för Sverige. Då höll laget nollan.

Därefter kom Jhonas Enroth in i den svenska kassen och han hade det – trots att han är en extremt duktig målvakt – tufft att komma in i matchtempot. Tre insläppta finska mål säger väl egentligen allting. Vi tar för givet att Sverige därmed jagar revansch på hemmaplan, var de rimligtvis bör vara ett snäpp starkare än uppe i Finland.

Därför tycker vi att det finns ett värde i det raka spelet på Tre Kronor till 2,05 gånger pengarna hos Ladbrokes. I vår värld är det minst 50% chans till svensk seger här, varpå oddset är spelbart. Om du vill rygga spelet kan du göra det helt riskfritt. Registrera dig hos Ladbrokes via den här länken och lås samtidigt upp ett bonusspel värt upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  18:00, lördag 10/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: