Tre Kronor Sverige 20/9-16

Speltips, Sverige – Finland 20/9: Favorit i repris väntar

Vårt speltips från Sveriges premiärmatch mot Ryssland satt som en smäck. Därför testar vi en favorit i repris när Sverige och Finland drabbar samman i andra omgången i World Cup.

Jacob Markström och det svenska försvarsspelet var verkligen on point i premiären mot Ryssland i helgen. Efter en fin insats av hela försvarslinjen – där båda målen dessutom kom från hårt skjutande backar – lyckades Sverige plocka en viktig vinst.

Finland å sin sida fick överraskande nog stryk mot Nordamerika U23. Detta efter att aldrig riktigt vara nära att få till någon form av spänning. Nordamerikanerna gick nämligen upp till hela 4-0 efter två perioder och den tredje perioden bjöd inte på mer än ett finskt tröstmål.

Därför är pressen helt klart på finnarna inför det här mötet. För att hänga med i gruppen och hålla den realistiska medaljdrömmen vid liv krävs en rejäl uppryckning i mötet mot Sverige. Fördelen här är att det här är ett lag som finnarna definitivt känner till betydligt bättre, samtidigt som Sverige inte är fullt så sprudlande i offensiven som det nordamerikanska laget – med sina många unga talangfulla tekniska spelare – bevisligen är.

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Inför Sveriges första match i turneringen, vinstmatchen mot Ryssland, förde vi ett resonemang om att det mesta talade för att det som väntade var en målfattig premiär med två defensivt inriktade lag. Trots att Henrik Lundqvist insjuknade kort innan matchstart kunde ersättaren Jacob Markström storspel mellan stolparna, något som var en starkt bidragande faktor till att ryssarna bara gjorde ett mål.

Känslan inför matchen mellan Sverige och Finland är egentligen samma. Det här borde bli en tämligen återhållsam historia, där Sverige fortsätter att bygga laget och spelet bakifrån, medan finnarna försöker täppa till de många hål som blottades i premiären mot Nordamerika U23.

Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie 60 minuter (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus). Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, tisdag 20/9
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 20%
2: 23%
Över 5,5 mål: 43%
Under 5,5 mål: 60%