Speltips, Sverige – Holland 12/8: Studsar Sverige tillbaka?

Simon Pålsson Publicerat: 10 August 2016

Efter en fin prestation mot Ryssland senast är det nu dags att möta Holland för det svenska damlandslaget i handboll. Den stora frågan är huruvida Sverige orkar fortsätta på den inslagna vägen?

Det blev en väldigt intressant match mot Ryssland senast för de svenska handbollsdamerna. Trots ett fantastiskt offensivt spel och hela 34 (!) gjorde mål misslyckades svenskorna dock med att vinna matchen. Istället blev det förlust me 36-34.

Att släppa in 36 bollar är sannerligen inget vidare bra facit för försvars- och målvaktsspelet. Faktum var att Ryssland tilläts att göra enormt många enkla mål, ofta beroende på ett väldigt tafatt hemjobb av de svenska spelarna. Den biten måste skärpas till.

Trots detta finns det många positiva bitar att ta med sig från matchen. Hela 34 gjorda mål mot ett världslag som Ryssland – ett lag som faktiskt kan knipa OS-guldet – är verkligen inte illa pinkat. Om Sverige fortsätter på den inslagna vägen bör Holland vara ett överkomligt motstånd.

Felaktig värdering inför matchen

Enligt spelbolagen är det dock holländskorna som får gälla som favoriter inför matchen, men där är vi inte riktigt på samma sida. Istället tror vi att det här är en typisk 50-50-match. Det kan öppna för ett intressant spel på oavgjort till 8,00 gånger pengarna för den som vill ha en TV-peng levande.

Holland å sin sida har ett ansträngt läge i gruppen efter ynka en seger på tre matcher. Det oavgjorda resultatet mot Sydkorea var en besvikelse, men förlusten mot Frankrike i premiären var acceptabel. Nu vill det till en seger för att hålla slutspelsdrömmen vid liv.

Vår känsla är att Sveriges offensiv fortsätter att glöda även i den här matchen. Därför spelar vi Sverige över 29,5 mål i matchen till 1,90 gånger pengarna hos Betway.

Speltips:

Speltips:  Sverige över 29,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  16:20, fredag 12/8
TV:   tv3sport logo tvtio logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: