Speltips, Sverige – Kazakhstan 11/5: Dags att steppa upp

Simon Pålsson Publicerat: 10 May 2016

Sverige har inte inlett VM-turneringen på ett alldeles för övertygande sätt och nu är det många som menar att det behöver lossna för att Tre Kronors chans ska leva. Frågan är om Kazakhstan kan stå emot ett Sverige med vittring?

Det har fortfarande inte riktigt lossnat för Tre Kronor i den här VM-turneringen. Sverige har visserligen vunnit två av sina tre inledande VM-matcher, men spelet ser fortsatt krampaktigt ut.

I den senaste matchen, vilken också var den första mot ett riktigt tungt motstånd, åkte laget på en tung 4-2-förlust. Tjeckien var helt enkelt starkare sett över hela matchen. Det ska sägas att Sverige hade 2-0 med sig in till den första periodpausen, men de lyckades alltså släppa in fyra raka puckar efter det.

Nu väntar match mot Kazakhstan, ett lag som Sverige ska slå alla dagar i veckan. Kazakhstan har visserligen spelat rätt okej offensiv ishockey, men laget läcker kraftigt bakåt. Två insläppta mot Schweiz i premiären var i för sig ok, men därefter har laget släppt in sex mål mot Ryssland och fyra mot Norge. Det håller inte.

Sverige behöver studsa tillbaka

Sverige har med sig en viss fördel inför den här matchen och det är det faktum att laget faktiskt fått en vilodag innan matchdag. Det att jämföra med Kazakhstan, som spelade den sena kvällsmatchen mot Norge under tisdagskvällen. Inte ens 24 timmars vila för Kazakhstan alltså.

Känslan är att det är hög tid för Sverige att imponera lite nu. Om vi vill se ett Tre Kronor som tar sig långt i turneringen behöver bitarna börja falla på plats nu. Att köra över Kazakhstan kan vara steg ett.

Vi tror inte att Pär Mårts får sitt lag att spela någon sprudlande hockey i stil med Kanadas i 8-0-segern mot Vitryssland. Däremot tror vi att Sverige steppar upp minst ett snäpp gentemot senast och det bör betyda en stabil vinst mot Kazakhstan. Hos 10Bet får vi överraskande nog 1,79 gånger pengarna på Sverige -2,5. Det är en halv tiondel än många konkurrenter och över tiondelen högre än hos Betsafe. Hur som helst finner vi ett visst spelvärde.

Speltips:

Speltips:  Sverige -2,5
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 11/5
TV:    tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: