28 december 2017 Sverige Tjeckien speltips JVM

Speltips, Sverige – Nordamerika U23 21/9: Ännu en försiktig inledning?

Det nordamerikanska laget är i stort behov av poäng inför den sista gruppspelsmatchen i World Cup, där Sverige står för motståndet. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför mötet.

Det finns en tydlig trend två omgångar in i World Cup, åtminstone i grupp B. Matcherna har haft en klar tendens att inledas i en lite försiktigare stil, inte minst målmässigt.

Det blir väldigt tydligt när vi studerar Sverige och Nordamerika U23 inför deras möte i den avslutande omgången i gruppspelet. Sverige har spelat 0-0 i två raka förstaperioder, medan Nordamerika U23 vunnit båda sina inledande perioder med 1-0.

Det har med andra ord inte rasslat in mål i inledningen av matcherna, någonting som inte nödvändigtvis behöver vara en slump. I Sveriges fall är vi övertygade om att det är en tydlig del av strategin, att inleda matchen så riskfritt som möjligt och sätta defensiven – lagets stora styrka – redan från start. För Nordamerikas del må det vara en slump, men kan också ha att göra med att de ännu inte fått upp farten riktigt. Som man lite slentrianmässigt kan säga är vanligt i många förstaperioder i ishockey.

Nordamerika U23 i behov av vinst

Efter att ha slagit Finland med klara 4-1 i premiären såg det väldigt lovande ut för det talangfulla nordamerikanska laget, men 4-3-förlusten mot Ryssland senast gör att avancemanget fortfarande inte är säkrat. Nu krävs poäng och helst seger mot svenskarna.

Sverige å sin sida har det lite bättre ställt, men behöver fortfarande vässa något på sin offensiv. Den där riktiga spetsen har ännu inte infunnit sig och ska det bli guld i World Cup behöver de offensiva linorna producera betydligt bättre – det vågar vi påstå.

Hur som helst lär båda lagens approach till den här matchen vara liknande den de använt av sig tidigare. Sverige fokuserar på att täppa till direkt, medan Nordamerika U23 så sakteliga ökar tempot i jakten på ett segermål. Därför är känslan att den första perioden inte blir målsprakande. Under 1,5 mål (första perioden) spelas därmed till 1,95 gånger pengarna hos Betway (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål (första perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 21/9
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 46%
X: 21%
2: 33%
Över 5,5 mål: 52%
Under 5,5 mål: 53%