Sverige - Danmark JVM speltips 26 decemeber 2016

Speltips, Sverige – Ryssland 15/12: Channel One Cup drar igång

Favoritskapet är tydligt inför Sveriges premiärmatch i Channel One Cup. Värdnationen står för motståndet och det säger sig själv att ryssarna blir extra svårslagna på sin egen hemmaplan.

Channel One Cup går av stapeln under den kommande veckan och vi får därmed vänta en vecka på inhemsk ishockey.

Det svenska landslaget som åker till den ryska huvudstaden Moskva för att spela den här turneringen ser lite annorlunda ut än det svenska landslag som spelade den senaste turneringen i Euro Hockey Tour. Förbundskaptenen Rikard Grönborg har nämligen rört om rejält i grytan efter tre raka förluster i Karjala Cup i november.

Faktum är att den trupp som tagits ut till Moskva är helt ny. Det bottnar naturligtvis i andra orsaker också, allra främst att förbundskaptenen vill se andra spelare i aktion. Sverige spelar sina matcher på torsdag, lördag och söndag – samtliga i Moskva.

Hemmanationen är betydligt starkare

Det ska sägas att Sverige inte på något sätt har en svag trupp med sig till turneringen (scrolla ner för att se truppen i sin helhet), men det faktum att det är ett helt nytt lag oroar en del. Det finns också en hel del orutinerade spelare, vilket gör det högsta osäkert vad vi kan förvänta oss av laget.

Annat är läget i det ryska laget, som ser starkt ut precis som vanligt. I Karjala Cup vann ryssarna tre raka matcher, med en total målskillnad på 11-3. Det imponerar.

Det finns egentligen ingen anledning att tro på ett försämrat Ryssland här. Därtill spelas turneringen på deras hemmaplan. Allt talar med andra ord för en bra ryskt insats ännu en gång. Med tanke på osäkerheten kring det svenska laget, oförmågan att prestera i de senaste turneringarna och Rysslands hemmaplansfördel tror vi på en enkel rysk seger.

Ryssland -1,5 spelas till 1,90 gånger pengarna hos TitanBet (unik bonus på 2 000 kronor).

Här är den svenska truppen

Målvakter: Henrik Karlsson (Jokerit), Viktor Fasth (CSKA Moskva).
Backar: Sebastian Aho (Skellefteå AIK), Simon Bertilsson (Brynäs IF), Andreas Borgman (HV71), Oscar Fantenberg (Sotji), Johan Fransson (Genève-Servette), Erik Gustafsson (Omsk), Magnus Nygren (Färjestad), David Rundblad (ZSC Lions).
Forwards: Linus Omark (Salavat Ufa), Oskar Lindblom (Brynäs IF), Pathrik Westerholm (do), Patrik Zackrisson (Lugano), Alexander Bergström (Karlskrona HK), Fredrik Händemark (Malmö Redhawks), Simon Önerud (HV71), Carl Klingberg (Zug), Mario Kempe (Podolsk), Robert Rosén (Växjö Lakers), John Norman (Novgorod), Johan Ryno (Färjestad BK), Daniel Brodin (Djurgårdens IF), Andreas Thuresson (Malmö Redhawks).

Speltips:

Speltips:  Ryssland -1,5
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, torsdag 15/12
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 18%
2: 69%
Över 4,5 mål: 65%
Under 4,5 mål: 39%