Tre Kronor Sverige

Speltips, Sverige – Team Europa 25/9: Når Tre Kronor finalen?

World Cup är framme vid sin andra semifinal. Blir det Sverige eller Team Europa som kniper den andra platsen till finalen? I vår värld är det en öppen historia.

Det svenska laget är ute efter revansch. I den sista träningsmatchen inför World Cup-turneringen fick Tre Kronor nämligen stryk mot just Team Europa, laget som nu väntar i semifinalen.

Efter en fin turnering, där Sverige faktiskt undvikit att förlora samtliga sina matcher, vann Tre Kronor grupp B. Det gör att Team Europa, som slutade tvåa bakom Kanda i den andra gruppen, alltså står för motståndet i semifinalen. Trots att det europeiska axplocket av spelare vann träningsmatchen mellan lagen känner vi att det är viss fördel Sverige här.

Å andra sidan kommer det troligen bli en jämn historia. Sverige har inte riktigt varit så offensivt övertygande att de skulle kunna köra över Team Europa, den känslan är ändå stark hos oss. Men den svenska defensiven, inte minst i de två inledande matcherna, har suttit som en smäck. Nu väntas Henrik Lundqvist – som alltid är bra i avgörande matcher – vara extra taggad inför mötet med flera gamla kompisar, däribland norrmannen Zuccarello.

En tillknäppt historia?

Att avgörande matcher i ishockey har en tendens att bli mer tillknäppta vet vi om. Visst, båda lagen besitter en hel del offensiv kvalité och fantasti, så helt tillknäppt lär det inte bli. Team Europa vill också spela en tempofylld ishockey för att låta sina snabba spelare utnyttja sina bästa egenskaper.

Men det svenska laget – med back- och målvaktssidan i fokus – har haft en stark förmåga att stänga till matcher. Ett bra målvaktsspel och ett riskminimerande försvarsspel kan räcka långt och det är någonstans där vi tror att Sverige kommer inleda den här matchen.

Därför känns underspelet mycket tilltalande. Hos Unibet (1 000 kronor bonus) betalar under 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap) fina 1,91 gånger pengarna. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Det spelas.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, söndag 25/9
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 20%
2: 22%
Över 5,5 mål: 41%
Under 5,5 mål: 61%