Sverige Tre Kronor Tjeckien

Speltips, Sverige – Tjeckien 9/5: Nu har det lossnat

Det blir ett tungviktsmöte under måndagskvällen, när Sverige tar sig an Tjeckien i hockey-VM. Historiskt sett har det här blivit intressanta och mycket målrika matcher. Fortsätter den trenden?

Turneringen har mjukstartat lite för Sveriges del, med matcher mot Lettland och Danmark. I den tredje gruppspelsmatchen väntar nu det första riktigt tuffa testat, när Tjeckien står på andra sidan.

Tjeckerna har inlett turneringen övertygande, med en fin 3-0-seger mot Ryssland i premiären, men en stapplande vinst i straffläggning mot Lettland. Det har hur som helst sett lovande ut och det ska bli intressant att se tjeckerna mot ett lite bättre motstånd.

Historiskt sett brukar vi få se intressanta drabbningar mellan de här båda lagen. Inte sällan får vi se en hel drös med mål. Senast lagen möttes i en VM-turnering, det vill säga förra året, fick vi se hela elva mål. Då vann Sverige med 6-5.

Sveriges offensiv har lossnat

I sin andra match för turneringen slog Tre Kronor grannlandet Danmark med klara 5-2 i en match där det såg betydligt bättre ut i offensiven. Plötsligt känns det som att Sverige är att räkna med igen.

Att Tjeckien har offensiva kvalitéer vet vi sedan innan och med tanke på den målrika historiken som finns mellan lagen vet vi var vi hittar dagens speltips.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) ger faktiskt 1,74 gånger pengarna hos Betsson. Det är överraskande högt till en så låg lina. Vi har fått se 40 mål i de fem senaste matcherna mellan lagen. Det säger väl egentligen allt. I snitt åtta mål per match, alltså.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:15, måndag 9/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 23%
2: 37%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 45%