4 december 2016 Bournemouth Liverpool

Speltips, Swansea – Liverpool 1/5: Kan hemmalaget studsa tillbaka?

Den stora frågan inför matchen mellan Swansea och Liverpool är var gästerna har lagt sitt fokus i det här skedet av säsongen. Fokuserar Jürgen Klopp på den här matchen, eller ligger fokus redan på vad som komma skall på torsdag?

Liverpool tar sig till Wales för att möta Swansea i ett möte som troligen inte har någon större betydelse för något av lagen. Visst, chansen att nå en Europaplats lever fortfarande för Liverpool, men då krävs att laget går rent under de sista fyra matcherna. För Swanseas del är kontraktet redan säkrat och avslutningen av säsongen handlar bara om att försöka etablera någon form av tro inför nästa år.

Därför borde motivationen vara något bättre hos gästerna, men frågan är om inte fokus trots allt ligger på returen i Europa League-semifinalen mot Villarreal som kommer nu på torsdag? 1-0-förlusten i Spanien var onödig, men inte hela världen. Möjligheterna att vända hemma på Anfield borde vara relativt goda.

Inför den här matchen har Liverpool fått upp ångan i ligaspelet, med fem matcher utan förlust och tre vinster. Det är ett bra snitt och har gjort att chansen på en Europaplats trots allt finns. Swanea å sin sida verkar vara helt slutkörda på motivation, med två tunga förluster mot Newcastle och Leicester på sistone, 3-0 och 4-0.

Skadeproblem finns fortfarande där

Var favoritskapet ska ligga inför den här matchen är lite oklart. Swansea är relativt bra på hemmaplan och har faktiskt tre raka 1-0-segrar just på sin hemmapan. Liverpool har dock betydligt mer att spela för. Det ska sägas att Liverpool dock saknar fler tunga spelare inför matchen, vilket såklart är en nackdel.

I gästerna är frånvarolistan till och med väldigt lång. Joseph Gomez, Danny Ings, Jordan Henderson, Emre Can, Divock Origi och Jordan Rossiter missar alla matchen. Där kan vi snacka tunga avbräck. Därtill är Mamadou Sakho avstängd och lämnar ett hål i mittförsvaret. I hemmalaget kommer inte Leroy Fer och Alberto Paloschi till spel.

Känslan är att Liverpool kan vila en del spelare inför torsdagens viktiga match i Europa League. Swansea lär också ha blodad tand efter två urusla prestationer. Därför räknar vi med en del aktivitet på Liverpools planhalva, varpå Swansea bör skapa en del hörnor. Hos Bwin får vi 2,05 gånger pengarna på Swansea över 4,5 hörnor i matchen. De snittar drygt fem hörnor per match på sin hemmaplan. Liverpool ligger också runt fem “insläppta” hörnor per match.

Speltips:

Speltips:  Swansea över 4,5 hörnor
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, söndag 1/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%