Speltips, Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 25/5: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 23 May 2016

Det har varit jämnt, tight och målrikt i matchserien mellan Tampa Bay Lightning och Pittsburgh Penguins. Det känns som att den trenden kommer att hålla i sig, åtminstone till stora delar, när det nu är dags för den potentiellt avgörande sjätte matchen.

3-2 i matcher till Tampa Bay Lightning, som nu kan avgöra hela konferensfinalen på hemmaplan. En enda seger är allt som krävs för att det ska bli karnevalstämning på läktarplats. En vinst till och Stanley Cup är plötsligt ett steg närmare.

I den senaste matchen, på bortaplan, tog laget en tung seger efter förlängning. Matchen var lika jämn som hela den här matchserien har varit och när vi nu går in i det väldigt kritiska slutskedet pekar egentligen allting på att den trenden håller i sig.

Inte nog med att lagen är väldigt jämna – nu står plötsligt allting på spel och då smyger sig den där rädslan för att göra misstag sig på. Det bidrar i sin tur ytterligare till en tight och förmodligen jämn match.

William Hill är lite väl generösa

I hemmalaget är Ben Bishop fortfarande osäker till spel och det går inte att veta huruvida han deltar i matchen förrän timmarna innan matchstart. Steven Stamkos närmar sig en comeback. Centern är tillbaka i träning, men har inte riktigt hittat full form efter armoperationen för några veckor sedan.

Gästerna då? Trevor Delay skadade ankeln senast och missar nu resten av säsongen. Scott Wilson är osäker till spel, medan Kevin Porter också är indisponibel för resten av säsongen. Ett par tråkiga avbräck där också alltså.

Var favoritskapet ligger inför den här matchen är väldigt svårt att bedöma. Lagen är så pass jämna att det kan gå lite hur som helst. Överspelet har varit gångbart genom hela matchserien, men risken finns att det blir lite mer målsnålt när så mycket står på spel. Vad som känns så gott som säkert är att matchen blir jämn. Därför är William Hill väl generösa som ger oss hela 4,20 gånger pengarna på bombkrysset i matchen. Det går att jämföra med 3,50 hos bet365. 4,20 är därmed taget!

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 25/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: