Team Europa World Cup Hockey

Speltips, Team Europa – USA 17/9: Målrik premiär att vänta?

Målpotentialen är stor när Team Europa och USA drabbar samman i den allra första matchen från World Cup. Matchens nedsläpp är satt till 21:30 och vi har hittat ett fint speltips.

Den första World Cup-turneringen på tolv år går av stapeln klockan 21:30 på lördagskvällen. Först ut är det intressanta mötet mellan Team Europa och USA. Det förstnämnda laget består av ett axplock av duktiga hockeyspelare med rötterna i de mindre europeiska länderna.

Tjeckien, Sverige, Ryssland och Finland ställer alla upp med sina ordinarie landslag, men det finns som bekant fler duktiga europeiska hockeyspelare, även fall länderna de kommer från inte nödvändigtvis är så starka rakt igenom.

Team Europa avslutade sin uppladdning inför turneringen med att möta Sverige. Där vann laget med komfortabla 6-2 efter att ha spelat fantastisk ishockey, samtidigt som Tre Kronor verkligen inte kom upp i normal standard. Inte ens Henrik Lundqvist mellan stolparna gick att känna igen. Stor hjälte blev Leon Draisaitl med sina tre mål. Den 20-åriga tysken blir en nyckelspelare i den här turneringen.

Två lag med stark offensiv

Jänkarna avslutade också sin uppladdning på bästa möjliga sätt, det vill säga med en seger. För motståndet stod ett starkt finskt landslag, som besegrades med 3-2. Det är en minst sagt stjärnspäckad amerikansk trupp som kommer till turneringen och vi väntar oss ett lag som kommer att göra avtryck, speciellt offensivt.

Faktum är att båda de här lagen har stark offensiv. Team Europa har dessutom sett lite halvskakiga ut defensivt, något som säkert kan förklaras med att laget aldrig tidigare spelat tillsammans. Det här är en helt ny samling spelare som ska försöka enas kring ett gemensamt mål. Med många duktiga individuella spelare blir Team Europa dock sylvassa framåt.

Känslan är att möjligheterna är väldigt goda för en offensiv premiär. Över 5,5 mål i matchen ger 1,80 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor bonus) och det känns som bra betalt. I våra ögon har USA för övrigt blivit för stora favoriter och Europa +2,5 till 1,77 hade också kunnat vara intressant. Vi nöjer oss dock med överspelet.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:30, lördag 17/9
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 14%
2: 74%
Över 5,5 mål: 56%
Under 5,5 mål: 45%