Speltips, Tjeckien – Kazakhstan 13/5: Det kan bara sluta på ett sätt

Simon Pålsson Publicerat: 11 May 2016

VM-turneringen fortsätter med matchen mellan Tjeckien och Kazakhstan, där känslan är att det egentligen bara kan sluta på ett enda sätt. Trots det hoppas vi på ett visst avtryck från Kazakhstans sida.

Kazakhstan fortsätter att göra avtryck i den här VM-turneringen. Dessvärre har laget inte riktigt haft styrka nog att plocka särskilt många poäng, men det känns som att de ändå spelar en trevlig ishockey i stunder av matcherna.

Mot Sverige till exempel, där Kazakhstan åkte på 7-3, såg vi ett lag som faktiskt hade kapaciteten att göra avtryck i offensiven. Sju insläppta är aldrig ett bra facit, men det faktum att de gör tre mål på Sverige säger ändå någonting.

Därtill har de redan tryckt in fyra puckar mot Ryssland, tre mot Schweiz och bara två i förlusten mot Norge, den match som varit lagets stora besvikelse under turneringen. Men totalt tolv mål på fyra matcher är inte illa. Inte alls alls.

Tjeckien är trots allt flera klasser bättre

Men nu väntar ytterligare en tuff nöt att knäcka för Kazakhstan. Tjeckien, ett lag som faktiskt imponerat stort under inledningen på turnering med tre raka vinster – trots att de spelat mot både Ryssland och Sverige. Idag (läs: under torsdagen) möter laget Norge, en match de bör vinna enkelt.

Tjeckien blir troligen för svåra för Kazakhstan och det kan väl egentligen bara sluta på ett sätt? När vi väl summerar resultatet vore det förvånande om det inte är tjeckerna som står där med segern. Däremot tänker vi inte underskatta Kazakhstans möjligheter att faktiskt göra ett visst avtryck även i den här matchen.

Vi räknar kallt med att deras målfabrikation fortsätter och att de pillar in en, två eller möjligen tre puckar. Det bör räcka för att överspelet till matchen ska sitta utan större problem. Därför spelar vi över 5,5 mål till 1,90 gånger pengarna hos bet365. Ett handikappspel på tjeckerna kan också vara intressant, men det är inte helt otänkbart att matchen slutar 4-2 och då vore ett handikappspel helt kört då linan ligger på runt -2,5.

 

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, fredag 13/5
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: