Speltips, Tjeckien – Kroatien 17/6: Klart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 17 June 2016

Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips redan två dagar innan matchen mellan Tjeckien och Kroatien. För att inte riskera oddsdropp är det lika bra att kliva in på spelet redan nu.

Kniven är pressad mot strupen för Tjeckien. Efter ett sent insläppt mål mot Spanien i premiären måste laget nu ta poäng mot Kroatien för att slutspelsdrömmen inte ska kännas alldeles för avlägsen.

Faktum är att laget gjorde en helt okej match i premiären, men snöpligt nog släppte in ett mål i slutskedet på en fast situation. Det kändes lite onödigt så här i efterhand.

Det ska dock sägas att Tjeckien lever lite väl mycket på sitt namn och rykte. För ett par mästerskap sedan, när Milan Baros var som allra hetast, höll laget en väldigt bra nivå, men i ärlighetens namn är den tiden lite förbi. Med det i åtanke blir matchen mot Kroatien inte vidare enkel, inte minst med tanke på den press som nu ligger på laget.

Kroatien har en väldigt bra spets

Om Tjeckien är svagare än på många är måste det sägas att Kroatien känns mer spännande än på länge. Laget har ett väldigt starkt mittfält och anfall, med Luka Modric, Ivan Rakitic och Mario Mandzukic som sticker ut lite extra.

När alla bitar faller på plats håller Kroatien en väldigt hög nivå. I premiären mot Turkiet blev det en tung 1-0-seger efter ett riktigt drömmål av Luka Modric och om laget orkar bygga vidare på det kan de bli väldigt farliga.

När Tjeckien och Kroatien drabbar samman i Saint-Etienne på fredagskvällen är favoritskapet trots allt tydligt – det vågar vi påstå. När Mark Clattenburg blåser igång matchen väntar vi oss ett kroatiskt landslag som tar tag i tillställningen från start.

Därför tycker vi att närmare dubbla degen – 1,96 gånger pengarna hos William Hill – är väl högt på kroatisk seger. I vår värld är Kroatien ett bättre lag och vi kan bara tänka oss att de gärna säkrar slutspelsplatsen redan här. Det blir därför vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Kroatien vinner
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, fredag 17/6
TV:    svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: