Speltips, Tjeckien – Ryssland 6/5: Offensiven i fokus?

Simon Pålsson Publicerat: 6 May 2016

Det finns mängder med kvalitativa spelare i både Tjeckiens och Rysslands trupper inför VM-turneringen i ishockey. Sätter detta en prägel på premiärmatchen mellan de båda lagen?

Det finns väldigt mycket klass i både Tjeckien och Ryssland inför VM-turneringen i ishockey 2016. Turneringen, som dessutom spelas i Ryssland, kan rent av bli väldigt lyckad för ryssarna, vars trupp känns sylvass.

Laget har stapplat sig fram under träningsmatcherna inför turneringen och faktiskt förlorat hela tre av sina fyra matcher. Två förluster mot Finland och en förlust, 4-1, mot Sverige. Ryssarna vann dock den andra matchen mot Sverige med klara 4-0.

Men träningsmatcher är alltid träningsmatcher, speciellt i ishockey veckorna före en VM-turnering. Dels spelar lagen sällan med alla sina spelare och dels är motivationen, tändningen och inställningen inte i närheten av vad den kommer vara i en premiär.

Tjeckien är farliga framåt

Precis som vanligt är Tjeckien kända som ett lite osäkert lag, vars prestationer kan skilja sig rätt kraftigt. I genrepet inför turneringen såg laget dock väldigt starka ut och man vann med hela 7-1 mot Tre Kronor.

Dessförinnan förlorade man mot samma land med 7-2, men lyckades vinna en av två matcher mot Finland. Återigen: träningsmatcherna ska vi inte dra för stora växlar på, men anfallsspelet ser ut att fungera och det är alltid skönt att ha med sig.

De här båda lagen spelar ofta målrika matcher mot varandra. Vi har fått se minst fem mål i åtta av de nio senaste matcherna mellan lagen. Bara två gånger har det blivit exakt fem mål. Oftast pratar vi alltså om ännu fler.

Med det här i åtanke känns 1,78 gånger pengarna på över 5 mål (ordinarie tid) hos Unibet generöst. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Vi litar på lagens offensiva kvalité inför det här mötet.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, fredag 6/5
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: