Speltips, Tjeckien – Sverige 27/4: Förberedelserna inför VM går vidare

Simon Pålsson Publicerat: 26 April 2016

VM-turneringen drar igång redan en vecka in i maj och nu gäller det att vässa formen ordentligt. Tjeckien och Sverige gör upp i en intressant träningsmatch på svensk mark – närmare bestämt i Västerås.

VM-turneringen i ishockey är bara två veckor bort och förberedelserna går därmed in i sin slutfas. Flera av de europeiska storheterna gör som vanligt upp i ett par matcher i Euro Hockey Tour, som i det här fallet kan betecknas som rena träningsmatcher inför kommande VM-turnering.

Så här långt har Sverige spelat mot Ryssland två gånger om. Tre Kronor vann den första matchen med 4-1, för att i senaste mötet förlora med 0-4. Det ska sägas att laget ser lite annorlunda ut från match till match, i ett försök att hitta bästa möjliga approach inför vad som komma skall.

Nu väntar Tjeckien i Västerås. Det är med andra ord en match på svensk mark, men där Tjeckien står som hemmalag. Det kan vara värt att ha i åtanke. Tjeckien har spelat två gånger mot Finland på sistone. En 3-2-seger och en 4-1-förlust har inkasserats.

Ofta målrika matcher mellan lagen

Det är svårt att värdera möjligheterna till vinst för de båda lagen, vilket inte minst visas av att de förlorat och vunnit en match var nyligen – trots att lagen alltså spelat mot samma land två gånger i följd. Det tyder på att varje match verkligen lever sitt liv. Därmed håller vi oss också borta från 1×2-marknaden, även fall oddset på Sverige känns högt när matchen spelas i Västerås.

Istället riktar vi blickarna mot målmarknaden, där vi kan tyda en tydlig trend. Det blir ofta målrika matcher när de här länderna gör upp i ishockey. Det är inte konstigt: lagen har nämligen flera starka offensiva spelare och har alltid haft.

I den här typen av relativt oviktiga matcher kan lagen också släppa loss lite mer och det talar även det för fler mål. Totalt 48 mål i de senaste sju mötena mellan lagen säger väl ändå någonting? Det är närmare sju mål per match i snitt.

Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,78 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 27/4
TV:    cmorehockey logo tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

data-translation-group=”h2h”
data-link-group=”h2h”
class=”mx-load-snippet mx-ajax-snippet mx-inline-widget ”
data-snippet=”page”
data-params='{“theme”:”xhr”,”title”:”h2h”,”params”:”2022018/betting_extended”}’>

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: