Speltips, Tjeckien – USA 19/5: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 18 May 2016

Det är dags för kvartsfinaler i ishockey-VM. Redan klockan 15:15 under torsdagseftermiddagen drabbar Tjeckien och USA samman. Det finns ingen anledning att förneka vilka som är favoriter inför det här mötet.

Ishockey-VM går in i sitt avgörande skede och redan under torsdagen har vi nöjet att kunna njuta av samtliga fyra kvartsfinaler. Det blev inga större överraskningar i vilka lag som tog sig vidare till slutspelet. Precis som vanligt hittar vi giganterna i kvartsfinalen.

Två giganter som drabbar samman direkt är Tjeckien och USA. Nu ska det understrykas att amerikanerna knappast sett ut som några giganter i den här turneringen och att de generellt sett inte är lika starka i VM-turneringarna, speciellt inte när de spelas på europeisk mark.

Tjeckerna å sin sida har en tämligen stark trupp och har också imponerat stundtals under gruppspelet. Segrar både mot Ryssland och Sverige, de två verkligt tuffa motståndarna i gruppen, vittnar om att laget har en hög nivå när de träffar rätt i sin prestationer.

Tjeckien betydligt hetare än USA

Känslan är att tjeckerna har varit och därmed är betydligt hetare än amerikanerna. Sex vinster (varav en efter övertid) och en övertidsförlust är ett okej facit. Dessvärre såg tjeckerna mest loja ut mot lite enklare motstånd, men vann alltså mot både Ryssland och Sverige. Det bör båda gott inför kvartsfinalen, när det gäller som mest.

USA vann blott tre av sju matcher i gruppspelet och fick se sig besegrade i hela fyra, varav en efter övertid. Det är anmärkningsvärt dåligt till och med för USA. Tyskland lyckades också placera sig över USA i gruppen. Det kunde man inte tro för ett par år sedan…

Hur som helst tycker vi att det finns en solklar favorit här. Tjeckien är inte bara ett bättre lag än USA, de har också visat det. Vinsterna mot Ryssland och Sverige ger oss övertygelsen om att de också avfärdar amerikanerna utan problem. Därför spelar vi den raka ettan till fina 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Tjeckien vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  15:15, torsdag 19/5
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: