29 augusti 2017 Ryan Harrison Tomas Berdych speltips US Open

Speltips, Tomas Berdych – Andy Murray 8/7: Fredagens andra semifinal

Det stora hemmahoppet Andy Murray tar sig an tjecken Tomas Berdych i den andra semifinalen i herrarnas singelturneringen i Wimbledon. Matchen spelas under fredagen och Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips.

Fredagen blir en riktigt bra dag för oss som älskar tennis. Redan vid 14:00 får vi njuta av matchen mellan Milos Raonic och Roger Federer, en match som på förhand har stor potential att bli väldigt lång i varje set. Matchen spelas såklart på centrecourten, där Tomas Berdych och Andy Murray ska spela sin semifinal direkt efter.

Det betyder att matchen mellan de båda startar en stund efter att antingen Milos Raonic eller Roger Federer säkrat en finalbiljett. Tidigast kan det bli matchstart 16:00. Som senast? 2010 års match mellan Nicolas Mahut och John Isner varade i 11 timmar och 5 timmar. Det kan alltså ta väldigt lång tid innan vi får se semifinal nummer två.

Troligtvis drar matchen igång runt 17-18 på fredagskvällen och känslan är att Andy Murray har krattat upp stigen för att ta sig till ännu en final i Wimbledon. Det här är en arena och en turnering han trivs väldigt bra i. Dels har han säkrat en titel här och dels vann han OS 2012 på samma arena. Det är med andra ord bekant mark för skotten, vars spel sett allt vassare ut på sistone. Med Novak Djokovic ute ur turneringen har Andy Murray plötsligt blivit favorit till att plocka hem titeln igen.

Tomas Berdych orkar inte hela vägen

I skrivande stund är Andy Murray klar tvåa på världsrankingen. Tomas Berdych å sin sida ligger på plats nummer 9 och hör också till den absoluta världseliten. I sina bästa stunder kan han skaka de allra bästa. Han har till exempel slagit Andy Murray i 6 av 14 möten. Det är inte illa. Å andra sidan kom den senaste segern 2013 och därefter har han fyra raka förluster.

Tomas Berdych är en duktig tennisspelare med en stark serve, bra grundslag och en nivå som i sina bästa stunder gör honom väldigt svårstoppad. Dessvärre har han svårt att hålla en jämn nivå över en hel match och framförallt över en hel turnering. 12 titlar i karriären är dock imponerande, även fall tjecken inte har någon Grand Slam-titel än. I den här turneringen har han sett något stabbig ut. Visst, det var regnuppehåll som förstörde rytmen mot Jiri Vesely, men att tappa två set mot honom var inte särskilt bra gjort. I kvartsfinalen mot Lucas Pouille gjorde Tomas Berdych dock processen kort och såg väldigt stark ut, speciellt i egen serve.

Känslan är att Tomas Berdych har goda möjligheter att störa Andy Murray. Spelarna har mött varandra två gånger i Grand Slam-turneringar och båda matcherna har blivit fyrasetare. Andy Murray har dock vunnit båda. Vår känsla är som sagt att tjecken troligen stör Andy Murray inledningsvis och stundtals under matchen. I sina bästa stunder är han som sagt svår att komma åt och vi känner till att Andy Murray ofta får minst en dipp under matcherna. Om Tomas Berdych är på hugget där och då kan han lätt knipa ett,  två eller om det vill sig riktigt, riktigt bra – alla tre nödvändiga set.

Därför spelar vi över 3,5 set i matchen till 2,00 gånger pengarna hos bet365. Vi räknar iskallt med att Andy Murray plockat minst ett set och magkänslan säger att Tomas Berdych kommer att göra det bra. Det är inte omöjligt att han vinner redan första set, ett spel som ger 4,33 gånger pengarna. Vi håller oss undan det, men det kan vara en fin TV-peng för den som önskar.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Absolut tidigast 16:00, fredag 8/7
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Tomas Berdych: 14%
Andy Murray: 88%
Över 3,5 set: 50%
Under 3,5 set: 54%