9 augusti 2018 Felix Auger Aliassime Daniil Medvedev speltips Rogers Cup

Speltips, Tomas Berdych – David Goffin 12/5: Tidig kvällsmatch i ATP Rom

Äntligen är det dags för lite verkligt heta matcher i ATP-turneringen i den italienska huvudstaden. Under torsdagen väntar till exempel mötet mellan Tomas Berdych och David Goffin, där den ena spelaren har ett mentalt övertag på den andra.

ATP-turneringen i den italienska huvudstaden Rom fortsätter under torsdagen och nu börjar det dra ihop sig med ett par riktigt heta matcher. Bland annat ska vi få se turnerings stora utropstecken, Nick Kyrgios, mot grusspecialisten Rafael Nadal.

En annan match som drar en hel del blickar till sig är den mellan Tomas Berdych och belgaren David Goffin, där den förstnämnda seglat upp som en ganska solklar favorit i mångas ögon.

Det är en bild som vi absolut delar och det bottnar egentligen i ett par saker. Dels har de här spelarna mött varandra två gånger tidigare. Båda gångerna har Tomas Berdych vunnit komfortabelt, utan att tappa ett set. 30-åringen är också ett par placeringar bättre än David Goffin på världsrankingen, något som känns fullt logiskt, även fall den blott 25-åriga belgaren säkerligen kommer ha framtiden för sig.

Formen är ytterligare en faktor

En annan sak att ha med sig inför den här matchen är det faktum att David Goffin faktiskt sett lite stabbig ut under inledningen på grussäsongen. I sina bästa stunder är han en fantastisk och väldigt uthållig spelare, men just nu känns det som att han inte riktigt träffar bollen som han ska.

Visst, en 2-0-seger mot Jack Sock är inte fy skam, men ett tappat set mot Leonardo Mayer är inte lika imponerande. Därtill åkte David Goffin ut ur första omgången både i Madrid och i München. Det ser helt enkelt inte helt friktionsfritt ut.

Tomas Berdych å sin sida servade bra i öppningsmatchen mot Albert Ramos och känns dessutom fräsch för tillfället. Vi vet att han trivs bra mot just David Goffin och har i ärlighetens namn svårt att se hur det här ska kunna sluta på annat sätt än med en seger för tjecken.

Därför spelar vi den raka ettan, Tomas Berdych vinna, till 1,61 gånger pengarna hos Expekt.

Vi spelar också Tomas Berdych 2-0 till 2,43 gånger pengarna hos Unibet. Det är helt enkelt för högt och bör spelas av den anledning. Tänk på att tjecken har 5-0 på två matcher mot belgaren. Värt att komma ihåg.

 

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Tomas Berdych
Speltips 2: Tomas Berdych 2-0
Odds:  1,61 / 2,43 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, torsdag 12/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Tomas Berdych: 62%
David Goffin: 40%
Över 22,5 game: 52%
Under 22,5 game: 53%