16 februari 2018 Slovakien USA speltips OS

Speltips, USA – Kanada 31/12: Vilka vinner grupp B?

Det blir en riktig batalj som avslutar grupp B i JVM, när värdnationen Kanada tar sig an USA. Vinnaren tar hem grupp B, men troligen är det rivaliteten som är den största motivationsfaktorn här.

En riktig smällkaramell avslutar gruppspelet i JVM. Värdnationen Kanada tar sig an antagonisten och grannen USA i en ren gruppfinal, där vinnaren tar hem grupp B.

Förutom äran – en faktor som absolut inte ska underskattas när de här båda länderna drabbar samman – är det vilken motståndare som väntar i kvartsfinalen som ligger i potten här. Just nu ligger Schweiz som fyra i grupp A, men schweizarna har kvar att möta jumbon Finland i sista matchen. En vinst där och laget kan klättra förbi Tjeckien och Danmark i tabellen.

Det är med andra ord högst osäkert vilken motståndare en gruppvinst leder till, men vad som är desto mer säkert är att inget av de här lagen är bekväma med en förlust mot varandra. Det finns helt enkelt för mycket rivalitet att ta i beaktande.

Kanada känns snäppet hetare

Så här tre matcher in i turneringen går det att konstatera att både USA och Kanada finns med som klara titelkandidater. Det hela kommer att handla om vem som prickar formen bäst i själva slutspelet och i ärlighetens namn har det spelats fin ishockey från båda sidor.

Det är dock Kanada – som i egenskap av värdnation också har hemmaplansfördelen i varje match – som sett lite vassare ut. Laget har +15 i målskillnad och har gått rent. Den enda plumpen är väl egentligen slarvet mot Lettland, som gjorde att letterna trots allt tryckte in två puckar. Hur som helst är 20-5 på tre matcher siffror som talar sitt tydliga språk. Därtill bör nämnas att här förmodligen finns ytterligare en växel att lägga in, något som troligen ligger nära till hands nu när slutspelet närmar sig.

USA har också gått rent, men har fått kämpa lite mer. 3-2-vinsten mot Ryssland var knapp och mot Slovakien släppte man trots allt in två mål. Hur som helst har matcherna i det stora hela slutat i komfortabla vinster och USA har befäst sitt rykte som titelkandidat.

Därmed är det inte helt enkelt att utse en favorit inför matchen, men vi väljer ändå att gå på ett rakt spel. Kanada känns aningen hetare, har hemmaplansfördel och vill ta revansch för förra årets 4-2-förlust mot amerikanerna. Därför spelar vi den raka tvåan till 1,75 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel).

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  21:30, lördag 31/12
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 17%
2: 57%
Över 6,5 mål: 49%
Under 6,5 mål: 60%