valencia las palmas 22/8-16

Speltips, Valencia – Las Palmas 22/8: Tydligt favoritskap

Det går helt enkelt inte att blunda för det tydliga favoritskapet inför premiären mellan Valencia och Las Palmas, två lag som hamnade på exakt samma antal poäng förra säsongen.

Förra säsongen var sannerligen ingen höjdare för Valencia, som slutade på plats nummer 12 i tabellen med 44 inspelade poäng. På exakt samma antal poäng, men med bättre målskillnad och därmed på en plats bättre i tabellen, hittade vi Las Palmas.

Den här säsongen inleds alltså med ett möte mellan lagen och känslan är att det är Valencia som har den största revanschen att utkräva. Både som lag och som klubb är Valencia på tok för bra för att harva omkring på den nedre halvan i tabellen och för att sätta rätt ton på den här säsongen är premiären mot Las Palmas oerhört viktig.

Hemmalaget har visserligen haft en spretig försäsong, men såg starka ut i 2-1-vinsten mot Fiorentina senast. Det finns en hel del intressant att bygga på i det här laget, med Alcacer och Mina där uppe till exempel. Å andra sidan är både Rodrigo och Nani borta från den här matchen på grund av sina avstängningar.

Tunga avbräck hos gästerna också

Men avbräck finns det gott om även i bortalaget, som kommer till matchen utan fyra meriterade spelare. Förutom skadade spelarna Javi Castellano och Hernán kommer Mauricio Lemos inte heller till spel, dock på grund av en avstängning. Sergio Araujo rapporteras vara högst tveksam till att medverka i premiären.

Tunga bortafall i båda lagen alltså, men det råder ingen tvekan om att det är hemmalaget som fortsatt har det starkaste laget med sig in till den här matchen. Därtill är laget starka hemma på Mestalla, en arena som i sina bästa stunder bjuder på en fantastisk ljudkuliss och ett starkt stöd till sitt lag. Här vill man helt enkelt inte inleda säsongen som bortalag.

Trots att favoritskapet trots allt är tydligt till hemmalagets favör i den här matchen har det raka spelet på Valencia faktiskt gått upp så långt som till 1,80 gånger pengarna. Det finns bland annat hos William Hill, där du kan registrera dig och få en bonus på 1 000 kronor via Spelbloggare.se. Det blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Valencia vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, måndag 22/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 26%
2: 21%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 52%