Speltips, Västerviks IK – AIK 28/10: Oense med spelbolagen

Simon Pålsson Publicerat: 27 October 2016

Spelbolagen verkar ense om att matchen mellan Västerviks IK och AIK blir en öppen och målrik historia. Så säkra är inte vi på den saken och hittar istället ett annat spel inför den intressanta matchen.

Fredagen dukar upp ett par intressanta matcher från Hockeyallsvenskan. På Cmore och här på sajten fokuseras det helt och fullt på matchen mellan Västerviks IK och AIK, som spelas klockan 19:00.

Det här är en match mellan två lag som har förhoppningar om att nå spel i SHL till nästa säsong. Den drömmen ser aningen ljusare ut för hemmalaget, som hakat på ordentligt i toppen av tabellen så här långt. Just nu har laget bara en poäng upp till serieledande Timrå och Tingsryd.

AIK å sin sida har bara spelat in 16 poäng på sina inledande 13 matcher, ett poängsnitt som placerar laget i mitten av tabellen. Om det ska bli play-off gäller det att poängsnittet ökas markant. Med tre vinster på de fem senaste matcherna finns det viss anledning att vara optimistisk som gnagare, men nu handlar det helt enkelt om att hitta en jämn och hög nivå över tid för 08-laget.

En övertro på mål i matchen

Spelbolagen verkar ense om två saker inför den här drabbningen. För det första är hemmalaget klara favoriter till att knipa segern. Som lägst betalar den raka ettan inte mer än 1,87 hos Bethard. Det känns inte spelbart i vår värld. En annan sak som spelbolagen enats om är matchbilden, som verkar bli öppen och målrik. Över 4,5 mål ger inte mer än 1,50 gånger pengarna. Där snackar vi övertro på mål.

Vår känsla är snarare att det här blir en aningen mer tillknäppt match. Västervik är visserligen det lag som gjort flest mål i hela Hockeyallsvenskan efter 13 omgångar, men med tre raka förluster är formen verkligen inte på topp i hemmalaget. Här finns det inte mycket som talar för en målshow.

Därför känns underspelet klart intressant. Vi går upp ett snäpp på linan och hittar under 5,5 mål till 1,78 gånger pengarna hos NordicBet (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel). Det spelas.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 28/10
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: