Speltips, VIK Västerås – Modo 12/12: Tungt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 11 December 2016

Hockeyallsvenskan dukar under måndagen upp ett ångestladdat möte i bottenskiktet av tabellen. VIK Västerås får besök av Modo i en på förhand mycket viktig match mellan två lag i stort behov av poäng.

Det spelas en enda match i svensk ishockey under måndagen. VIK Västerås välkomnar då bottenkollegan Modo för ett tungt bottenmöte i Hockeyallsvenskan. Här behöver båda lagen desperat plocka poäng för att försöka lämna bottenträsket.

Hur som helst är det här två av seriens klart svagaste lag. Det visar inte minst tabelläget. Efter 25 färdigspelade omgångar hittar vi Modo på plats nummer 12 och VIK Västerås på plats nummer 13 i tabellen. I skrivande stund har båda lagen närmare 20 poäng upp till topp 6 i tabellen, som för åtminstone Modo var målet inför säsongen.

Det stora problemet är offensiven. Det här är helt enkelt två målsnåla lag. Två lag vars offensiv inte fungerar som den ska. För Västerås del är det värst. Just nu är Västerås det lag som gjort minst antal mål den här säsongen. Modos målfabrikation är visserligen relativt sett rätt okej, men ligger ändå långt under 3 mål i snitt per match.

Fokus på ett målspel

Lagen har drabbat samman två gånger den här säsongen. Modo har vunnit båda dessa två täta matcher, 1-0 och 4-1 (två sena mål). Med tanke på att båda lagen sitter i en utsatt position för tillfället kan den här trenden antas sitta i. Här gäller det att inte skänka något gratis till motståndaren.

Modo kommer till matchen utan ett gäng viktiga spelare, däribland Pär Edblom, Tommy Enström och Jonathan Léman. Å andra sidan är debutanten Jan Brejcak nu i matchtruppen, vilket ska bli spännande att se.

Johan Jonsson missar matchen för hemmalagets del. I övrigt ser truppen troligen ut som senast, enligt tränaren Olsson i en intervju på lagets officiella hemsida.

Vår känsla är att det här inte blir någon smällkaramell rent målmässigt. Hos bet365 (1 000 kronor) spelar vi därför under 5,5 mål till 1,75 gånger pengarna – ett odds som känns överraskande högt.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 12/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: