16 oktober 2016 Villarreal Celta Vigo

Speltips, Villarreal – Celta Vigo 16/10: Vilken kalasfajt!

Formstarkt möter formstarkt i spanska Primera División – Villarreal mot Celta Vigo. Vi tror att uppehållet som varit kom illa tajmat för ena parten och lämnar därför förtroendet i den andras händer. 1X2-tecken plockas ut!

Villarreal är presenterade som den främste utmanaren till de senaste årens topptrio i serien, bestående av Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid. Förra året landade de på den där fjärdeplatsen och nu är målet sannolikt inställt på att minska avståndet upp till de nämnda toppkonkurrenterna. Klarar de av det?

Känslan är också den – att avståndet mellan den absoluta toppen och resten minskat något i Primera División, det vill i alla fall seriestarten antyda.

En av de hetare kandidaterna till att plocka en Europabiljett är också Celta Vigo. De inledde seriespelet på ett tväruselt sätt, för att sedan vända helt – med Europaspelet inräknat har de vunnit fyra matcher efter varandra och kryssade dessförinnan två. Glappet upp till Villarreal är på tre pinnar och till toppen av kullen åtta, men då med en match mindre spelad.

Ettan motiverad att spelas

Båda parter väntar Europa League-spel under torsdagen, men seriespelet är prioriterat och om det ska roteras är det osannolikt på de mest betydande positionerna. Starkaste möjliga startelvor kommer presenteras?

Som nämnt, Celta spurtade fantastiskt före uppehållet – och därför kom det lite otacksamt. Att de ska fortsätta rada upp treor på det sättet har jag svårt att se, det är ju knappast så att de har en dominant position i den spanska klubbfotbollen.

Reaktion och Celta Vigo ner på jorden nu? Det skulle inte förvåna.

Villarreal är absolut toppklass; håller ett par klasser bättre standard än just Celta och på hemmaplan är de erkänt solida. Två av tre vinster har det blivit på Estadio El Madrigal i seriespelet, medan övrig, mot urstarka Sevilla, slutade oavgjord. 12-4-3 i förra årets resultatrad.

Klass och hemmastyrkan talar helt enkelt för matchens värd…

Summa summarum – den raka ettan är spelvärd till de 1,91 x smeten som dukas ut av William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Villarreal att vinna, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 16/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 29%
2: 21%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%