Speltips, Williams/Williams – Makarova/Vesnina 7/7: Fint odds från damernas dubbelturnering

Simon Pålsson Publicerat: 6 July 2016

Det blir en händelserik tennisdag för Serena Williams, Venus Williams och Elena Vesnina. Inte nog med att ska spela semifinaler i singelturneringen, de har också avancerat fram till dubbelturneringens dito. Vilket dubbelpar kan dra nytta av detta?

Herrarnas semifinaler avgjordes under onsdagen och nu är vi framme vid damernas semifinaler. Där finns det dessvärre inte mycket värde att hitta. Istället riktar vi blickarna mot damturneringen, där vi ska få se en mycket spännande match mellan systrarna Venus och Serena Williams och dubbelparet Ekaterina Makarova och Elena Vesnina.

Inte nog med att vi får se systrarna Williams långt fram i en Grand Slam-turnering igen, vi får också se dem spela livsviktig dubbeltennis bara några få timmar efter att de spelat varsin semifinal i singelturneringen. Båda spelarna är nämligen framme vid semifinal i huvudturneringen, där Serena Williams dessutom stöter på just Elena Vesnina.

Tre av fyra spelare i den här dubbelmatchen kommer alltså att spela en semifinal i Wimbledon bara timmarna innan de spelar den här matchen. Det är såklart smått osannolikt och ett kvitto på att de befinner sig i väldigt bra form. Venus Williams nådde till exempel en semifinal i en Grand Slam-turnering för första gången på sju år, något som verkligen bevisar att hon har hittat tillbaka.

Systerskapet skall inte underskattas

Båda systrarna är alltså i semifinal i singelturneringen. Båda systrarna har prickat formen. Båda systrarna älskar att spela tennis tillsammans och gör det mer än gärna i stora matcher. Den här sagan och hela den berättelsen – som alltså kan sluta med att de spelar singelfinal mot varandra och dubbelfinal tillsammans i världens mest prestigefulla tennisturnering – är nästan för bra för att vara sann.

I vår värld är det här väldigt jämnt och vi erkänner – det kan gå lite hur som helst. Får Makarova/Vesnina fördelen av att de möjligen är lite mer pigga i benen? Inte nog med att de är 28 och 29, mot systrarna Williams 34 och 36, de har också fördelen av att Ekaterina Makarova är spelfri tidigare under dagen.

Eller får Williams/Williams en fördel av att de inte bara känt varandra rakt igenom hela livet, utan också har en enorm rutin från tennis på enormt hög nivå? Blir det ungdomens pigga ben eller de äldres rutin som fäller avgörandet? Känslan är att sagan Williams/Williams är för svår att inte tro på i det här läget. Elena Vesnina har redan överträffat sig själv de här senaste veckorna och att hon mentalt skulle orka att både ta sig an en singelsemi och en dubbelsemi samma dag känns lite väl häftigt.

Därför känns 1,91 gånger pengarna på Williams/Williams hos Bethard som väldigt spelbart. Det blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Williams/Williams vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, torsdag 7/7
TV:    cmoresport logo cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: