22 april 2019 wolfsburg frankfurt speltips bundesliga

Speltips, Wolfsburg – Lyon 26/5: Veckans första Champions League-final

Den första av två finaler i Champions League går av stapeln under torsdagskvällen, när Wolfsburg tar sig an Lyon. Det här är två lag som båda har ett väldigt bra facit från turneringen med sig till damfinalen. Det här bådar gott.

Det är verkligen ingen dålig vecka för den som älskar Champions League. På lördag är det dags för finalen mellan Real Madrid och Atletico Madrid, men redan under torsdagskvällen kan vi njuta av veckans första Champions League-final när damerna gör upp.

Sveriges egen Lotta Schelin som spelar för Lyon och gör sin femte Champions League-final. Hon har redan vunnit 15 titlar med Lyon och gör ikväll sin sista match för klubben. Får hon avsluta med en sista titel?

– Det är klart att det vore helt fantastiskt, ett drömscenario. Vinner vi så har vi tagit en trippel den här säsongen, och det är alltid unikt, säger Schelin själv till TT inför matchen.

Ser vi till Wolfsburg hittar vi även där en svenska i backen Nilla Fischers som ska försöka stoppa just Schelin.

Lagen har vunnit fyra av de fem senaste Cl-finalerna

Finalen spelas på Stadio Cittá del Tricolore och har i stort sett alla förutsättningar att bli väldigt intressant. Det är till exempel dessa två lag som vunnit Champions League fyra av de fem senaste säsongerna.

Wolfsburg ligger visserligen en bra bit bakom Bayern München i ligaspelet, men har å andra sidan imponerat stort i Champions League hela säsongen. En enda förlust, men den kom i returmatchen mot Frankfurt, när laget redan hade 4-0 från det första mötet med sig. Det räknas knappt va?

I övrigt har laget bara tappat poäng i en match, 0-0-matchen borta mot Spartak Subotica. På åtta matcher har Wolfsburg målskillnaden  18-2. Det säger egentligen allting. De har även vunnit Champions League 2013 (när de slog just Lyon) samt 2014.

Olympique Lyon har imponerat ännu mer

Faktum är att Olympique Lyon, eller Olympique Lyonnais som det officiella namnet är, har imponerat ännu mer. Laget har gått helt obesegrade igenom Champions League, med 0-0-matchen borta mot Slavia Praha som enda poängtapp. I övrigt är det idel vinster för Lyon, som till exempel vann semifinalen mot PSG med 8-0 över två matcher.

Fransoserna har en total målskillnad på – HÅLL I HATTEN NU – helt makalösa 35-2. TRETTIOFEM gjorda mål och bara TVÅ insläppta. Det är ju helt otroligt. Med sådana siffror är det inte konstigt att spelbolagen håller laget som klara favoriter inför finalen.

Visst, Lyon får tillskrivas favoritskapet, men faktum är att laget haft en tämligen behaglig resa igenom hela turneringen. Men 35 gjorda mål på åtta matcher vittnar åtminstone om vilken fantastisk offensiv tyngd laget har.

Med det i åtanke, samt det faktum att Wolfsburg också snittat över två gjorda mål per match, känns ett överspel på den här finalen väldigt nära till hands. Båda lagen besitter en fantastisk offensiv, där Lyons storstjärna Ada Hegerberg sticker ut ordentligt. Hon har gjort 33 mål på 21 matcher den här säsongen. Dra mig baklänges!

Därför är det med gott självförtroende vi spelar över 2,5 mål i matchen till fina 1,75 gånger pengarna hos Mybet. 2,85 för över 3,5 mål kan vara intressant för den riktiga våghalsiga, men vi lugnar oss.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, torsdag 26/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 26%
2: 54%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 44%