Speltips inför J-Södra – IFK Göteborg 2/7: Här finns värde att tälja

Spelbloggare Publicerat: 29 June 2017

Det är nästan en månad sedan sist – nu är det Jönköping Södras och IFK Göteborgs tur att återstarta i Allsvenskan. Stadsparksvallen är alltid en tuff arena att besöka och vi varnar för en potentiell skräll.

Av J-Södra har vi fått se nästan exakt vad som väntats. De har skrapat ihop 14 pinnar på 12 matcher, borde inte riskera att dras in i bottenstriden och antas hamna runt i mittenskiktet, mer sannolikt på den undre tabellhalvan.

Formen före uppehållet var det lite sisådär med för J-Södra, som radade upp fem vinstfria matcher efter varandra, tre kryss och två förluster – men spelschemat var tufft och det vore dumt att blint stirra på pappret. De har ändå levererat hyfsat.

Blåvitt hittas på exakt samma antal pinnar som motståndarna, dock med en match mindre spelad i och med den uppskjutna matchen mot AIK, och det är mer av ett fiasko. Den klassiska klubben dras med ekonomiska bekymmer och tycks inte hålla mycket högre standard än såhär. Eller?

Det enda matnyttiga på truppfronterna är att lagen har varsin spelare avstängd; J-Södra Daryl Smylie och Blåvitt Sebastian Eriksson. Huruvida Mads Albaek, som ryktas bort, får förtroendet återstår att se. Ett alternativ för Jörgen Lennartsson kommer han med största säkerhet vara.

Helt öppet

Jönköping Södra på Stadsparksvallen, det har visats vara en extremt tuff bortaresa för de allsvenska konkurrenterna. På de fem spelade matcherna har endast en förlorats och det var precis före uppehållet, när serieledande Malmö vann med 2-1 i en tajt tillställning.

Exempelvis har AIK värjts undan och man kryssat mot Djurgården på arenan. Motståndare som är klart hetare än just Blåvitt.

Gästerna blomstrar verkligen inte marknaden. De brukar dessutom ha problem på resande fot, förvisso framförallt plast – men det är hemma på Gamla Ullevi som de får ut allra mest. Av årets 11 matcher har ynka tre vunnits allt som allt och det blivit hela fem kryss, vilket är facit även för J-Södra.

Och förra årets identiska möte, det slutade just oavgjort. 1-1.

Här är det mer eller mindre omöjligt att skilja lagen åt och då lämnar vi förtroendet hos den stora underdogen, J-Södra.

J-Södra +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,92 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: J-Södra +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 2/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: