Speltips inför Atlético Madrid – Leicester 12/4: Måltankar till över dubbelt betalt

Spelbloggare Publicerat: 12 April 2017

Det är fokus på målen när Atlético Madrid och Leicester City möter varandra i det första mötet av två i Champions League-kvartsfinalen. Öppet eller tillknäppt? Vi tror oss ha svaret!

Utropstecknet, den mest oväntade av raketer. Leicester som, mot alla odds i världen, vann Premier League förra året har varit suveräna i deras första Champions League-sejour i klubbens historia.

Gruppspelet, med motstånd av Porto, Köpenhamn och Club Brügge toppade man och i åttondelsfinalen mot ett starkt och favoritbetonat Sevilla vändes 1-2 från bortaplan till 3-2 på hemmaplan. De har ju visat att det omöjliga är möjligt förut, Leicester. Kan de utmana ända in i kaklet?

Atlético Madrid, med två CL-finaler de tre senaste åren, står för värdskapet i det inledande mötet och kommer till spel med ett 1-1-kryss i derbyt borta mot Real Madrid i bagaget. Allt som allt är formen fin, men det är klart att det är bittert med fiaskot, nåja, i Primera División; tredjeplatsen innehas och titeln är utom räckhåll.

Kan en CL-succé då bli plåster på såren? Det var på ett stabilt sätt som Bayer Leverkusen städades av i åttondelen; 4-2-vinst borta och 0-0 hemma.

Några namn pryder Atléticos skadelista och på kanske-delen hittar vi Kevin Gameiro. Återstå att se om han hinner bli hel till matchen. Gästernas Wes Morgan är out – ett stort avbräck!

Tillknäppt matchbild

För Leicester är det av största betydelse att inte hamna i uppförsbacke, då Atlético Madrid är ett av världens starkaste lag på att bevaka resultat och ställa om. En supersolid defensiv och vassa pjäser längst fram i banan.

Därmed kan vi räkna med ett defensivt lagt Leicester, som trivs med att falla tillbaka i positionerna och få kontra effektivt. Dock! Atlético har visats närmast omöjliga att såra i kontringsspelet. Bortamålen känns inte så nära till hands, trots allt. Tror inte heller att positionerna pushas upp vid exempelvis ett eventuellt 0-1-resultat.

Lätt hänt att det blir en tillknäppt matchbild. Mycket handlar om huruvida Leicester kan hålla ihop försvarsspelet – över hela banan – eller ej. Undertecknad tror att de kan stå emot på ett acceptabelt sätt. Formen är ju fantastiskt bra och kollektivet Leicester har lyckats med mycket förut. Tre nollor på de fem senaste matcherna.

Samtidigt lär Atlético Madrid inte spela alltför framåtlutat, med risken att släppa in ett bortamål. En hel del bollrullande i matchen?

Det luktar – målsnålt!

Under 2,5 mål spelas till finfina 2,08 x polletterna hos Betsafe, som ni får en unik bonus hos via oss.

  Rygga spelet hos Betsafe – Få 1 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 12/4
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: