Speltips inför Napoli – Shakhtar Donetsk 21/11: En maktfaktor hemma

Spelbloggare Publicerat: 20 November 2017

På hemmaplan är Napoli en erkänd maktfaktor. Kommer de visa upp det i den absoluta måstematchen mot Shakhtar Donetsk? Det tror vi alldeles bestämt.

Det är bara en trea som räknas för Napoli, annars är det kört – Champions League-slutspelet missas. Eftersom Shakhtar Donetsk säkrar samma plats vid händelse av att de undviker förlora är förutsättningarna enkla. Allt eller ingenting!

När respektive lag har två matcher kvar på menyn, har tredjeplacerade Napoli hela sex pinnar upp till just Shakhtar Donetsk – men eftersom de möts här och ukrainarna ställs mot oerhört tuffa Manchester City i den avslutande matchen, är sannolikheten fortfarande hyfsad att Napoli faktiskt når slutspelet.

Men som nämnt; de måste vinna, Napoli…

Annars har klubbarna gemensamt att de toppar respektive inhemska serie. Napoli fortsätter stå starkt och i och med helgens 2-1-seger över Milan är konkurrenterna alltjämt på avstånd. Shakhtar leder i sin tur strax före Dynamo Kiev och hoppas kunna säkerställa ännu en titel.

Yaroslav Rakitiskiy är tillbaka i Shakhtar efter att ha missat deras senaste CL-batalj, 3-1-vinst över Feyenoord, men Darijo Srna får stå åt sidan. Napoli kommer till spel utan den skadade duon bestående av Arkadiusz Milik och Faouzi Ghoulam samt avstängde Kalidou Koulibaly.

Trots allt – värdet på Napoli

På Stadio San Paolo är Napoli en äkta maktfaktor i Italien, men det har de också potential att bli i Europa. I årets Champions League har Feyenoord värjts undan med siffrorna 3-1. Dessvärre förmådde man inte att rå på Manchester City, 2-4 i baken, men det hade mycket väl kunnat sluta annorlunda då.

För Shakhtar Donetsk att komma till Neapel och ställas mot ett desperat Napoli, med en av världens just nu bästa anfallstrio. Det blir extremt svårt. Vi tror också att de kommer falla och att det således blir en nagelbitare om den där andraplatsen in i det sista.

Oavsett hur tabellen ser ut inför matchen, är det tveklöst att Napoli har det klart bättre materialet. Den här situationen har de hamnat i av rent sjabbel. Talar emot dem är att det kan roteras på ett par positioner och att man har ett par riktigt tuffa avbräck. Ändå – värdet på dem.

Valet av spel blir därför Napoli -1,5 mål (asian handicap) till finfina 2,16 gånger pengarna hos Betser. Då sitter spelet om de vinner matchen med minst två mål.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Napoli -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: